onsdag 1 januari 2014

Tvillingkänslan

I förmiddags lade jag ner båda tjejerna i samma vagnliggdel, för första gången på några veckor, för att kunna förflytta oss alla mellan två rum samtidigt (Christopher var på toa och Alfred ville byta rum). Lilly låg redan i vagnen och när jag lade ner Flora lite på sidan så att de hamnade ansikte mot ansikte så blev hon mäkta förnärmad. Flora såg totalt förbluffad ut, men Lilly blev verkligen sur och började gallskrika tills jag plockade upp Flora igen ute i vardagsrummet. Jag har ju oroat mig lite för att de typ ska glömma bort att de är tvillingar, eftersom de i stort sett aldrig ligger tillsammans för att de då bara bonkar till varandra i ansiktena och börjar skrika. Och det verkade ju i förmiddags som att de inte tyckte det var nån vidare hit att vara nära varann... Men nu på eftermiddagen stoppade jag ner dem i tvillingselen och bar runt på dem båda ett tag efter att de varit supergnälliga hela dagen - de har turats om att skrika mest hela dagen, förutom när de båda skrikit samtidigt, så tvillingselen fick bli lite avlastning för mormor som fått stå ut med än den ena än den andra skrikande tvillingen i knät i några timmar medan jag haft den andra och Christopher varit med Alfred - och då hände det här:
Lilly tog Floras hand. Så det finns hopp! :)

2 kommentarer:

  1. Precis samma tankar har jag haft om Hugo och Thelma i början. Typ att de inte fattar att de har varandra, att de inte reagerar på varandra, att de inte sover så mycket tillsammans, tänk om de inte bondar? Och så vidare. Men jag tror det ger sig med tiden. Ser många tecken nu på att de gillar varandra tycker jag, och tydligare lär det bli. Jag kan dock fortfarande tänka "Tänk om de inte kommer tycka om varandra?" Det är ju faktiskt inte givet för att man är syskon, eller ens tvillingar tänker jag. Men det är nog bara en noja från min sida.

    SvaraRadera
  2. Vi träffade en farbror på ICA idag som hade tvillingdöttrar med en storasyster, och han berättade så mycket fint om dem, och när jag sa att våra typ aldrig ligger bredvid varann för att de bara råkar knocka varann då sa han "vänta bara!" och att de kommer bli så tighta. :) Så jag hoppas på det!

    SvaraRadera