fredag 31 januari 2014

En fredagslista - lånat bloggkoncept

Läste Erika kan berika nu på förmiddagen, och hon hade idag ett koncept som hon lånat från Sandra Beijer, och jag tyckte det var lite roligt, så jag snor det jag med. En fredagslista, kallar vi det.

Hur såg du ut för prick ett år sedan?
Jag hittar inga kort på det just nu, för om jag har det så ligger de på min externa hårddisk, och den är så meckig med sladd och allt. Jag har en bild på en av mina fötter från ett år sen genom appen TimeHop, som visar vad man gjorde på sociala medier för ett och flera år sen, det är det närmsta jag kommer.
Och profilbilden jag hade på Facebook för ett år sen, den är lite äldre än precis ett år, men jag tycker den är lite rolig, så vi kör den med.

När vaknade du i morse?

Först nån gång runt fem för att amma ett av barnen, som gnällde. Eller förresten, det var nog redan vid halv tre när Alfred kom in. Sen låg jag kvar i sängen till typ elva, om det räknas.

Vad var det första du tänkte när du vaknade? 
"Vem av tjejerna är det som gnäller?"

Har du ringt nån i morse, vem och vad sa ni?

Japp, mamma. Hon ringde mig för att fråga om en datorgrej, men sa att jag skulle fortsätta vila, men sen kunde jag inte sluta tänka på hur hon skulle göra ändå, så jag ringde tillbaka för att hjälpa. Hon ska stämma kryssningsbolaget som äger stranden där hon halkade och bröt handleden, vilket jag tycker är sjukt spännande och roligt.

Vilket humör är du på?

Rätt så bra, tycker jag.

Har du ont någonstans?
 
Tjaa, lite varstans, som vanligt. Lite ont i höger tinning, men bättre än när jag vaknade, lite ont i leder här och där pga amningen.

Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?
Just nu äter jag rester av en köttgryta till lunch, men helst skulle jag väl egentligen äta en av mina hemgjorda lakritskolor med mjölkchoklad och havssalt på. Och så har jag i flera veckor varit väldigt sugen på den japanska rätten Shabu Shabu.

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
Räknas det som att dra sitt kort när man handlar på internet? I så fall var det bebisalvedon, ColdZyme och ett läppstick (så Alfred slutar leka med Christophers och får ett eget) på apotea.se. Annars var det mat.

Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
I Sandras version menade hon första nånsin, men det har jag ingen aning om. Nåt mailprogram kanske? Men idag var väl det första Facebook, tror jag. Eller om det kanske var Blogger för att skriva mitt lite gnälliga inlägg från i morse. Sen kollade jag mailen.

Vad ska du göra ikväll?
Äta god mat hemma! Har redan kollat att det inte är nåt bra på tv, men kanske att vi kan hitta nåt nytt att se på Netflix efter att vi tittade klart på Breaking Bad förra veckan. Mycket bra serie, men jag har nog aldrig tidigare längtat efter att en serie skulle ta slut - jag tyckte huvudpersonen Walter White var så fruktansvärt osympatisk att jag ledsnade på honom till slut och bara ville veta vad som skulle hända och bli av med honom.

Vilken är den första låten du sätter på idag? 
Just nu lyssnar jag mest bara på två låtar: The Preatures - Is This How You Feel? och Chvrches - Gun, så det var de två, i den ordningen eftersom jag börjat på en ny spellista i iTunes med bara de två än så länge. (Sjukt störigt, jag klickar i att länken ska öppnas i ny flik, men det funkar inte. Ni får backa tillbaka för att fortsätta läsa efter låten börjat spelas - om ni vill, så klart...)

Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?
Då var vi på väg hem från amningsmottagningen på Huddinge sjukhus och åkte och hämtade Alfred.

Vad har du på dig idag?
Det här: vitt amningslinne från KappAhl, korallrosa t-shirt från H&M, bälte från Express i USA från mamma i julklapp, favvokjol från Top Shop och fleecefodrade strumpbyxor från Marks & Spencers. Och större delen av tiden den trendiga accessoaren en tvilling.
Och helgen då, hur blir det med den?
Det ska hända en del i helgen faktiskt. I morgon förmiddag ska Christopher och Alfred till badhuset, så jag blir ensam hemma med tjejerna. På kvällen är jag peppad över Nour El Refai som programledare för Melodifestivalen och sen äntligen nya avsnitt av Sherlock (ja ja, en trebarnsmammas liv är kanske inte så spännande), och på söndag ska vi på middag hos Alfreds gudfar Linus, som vi inte träffat på länge.

Sådär! Dags att hämta Alfred!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar