onsdag 29 januari 2014

Tjorvig natt

Christopher började bli superförkyld igår, så jag fick för mig att han skulle få sova i soffan inatt, både för att han skulle få sova och för att minska smittorisken för mig och tjejerna. Men det fick jag ångra ganska omgående... Lilly hade varit på ganska kasst humör hela kvällen och skrikit och skrikit, och det slutade hon ju inte med bara för att jag försökte gå och lägga mig "redan" halv tolv. Till slut, efter ungefär en timmes tröstande, magmasserande och och ammande lugnade hon sig så Christopher kom in med Flora som sov i sin liggdel.
Mn självklart vaknade hon när hon kom in till mig, och började också skrika och krångla så Lilly vaknade till. Så jag satt i sängen och försökte hålla Lilly lugn med napp och app-brus samtidigt som jag försökte få Flora att somna, och det tog en dryg timme till innan hon till slut somnade på mitt bröst. När båda till slut låg på varsin sida om mig och sov lugnt vid halv tre vaknade Alfred och kom in till mig. Jag kastade mig ur sängen innan han hann klättra upp och lyfte ut honom till Christopher, smått panikslagen över att han skulle väcka tjejerna. De hann bli lite oroliga, men somnade tack och lov igen. Det var inte långvarigt dock, för redan vid fyratiden ville den första ha mat, och sen gick det i stort sett i ett med matning, blöjbyten och desperata försök att få dem att inte vara hysteriska samtidigt. Hade jag inte haft brus-appen hade det varit ännu värre, men den hjälpte så att jag åtminstone fick nån halvtimmes sömn här och där. Vi hade sagt att jag skulle ta Alfred till förskolan eftersom Christopher var sjuk, men tack och lov lät han mig ligga kvar eftersom han märkt att jag haft en skitnatt, och tog lämningen ändå.
Jag har för mig att jag läst på andra tvillingmammebloggar att de haft sömnproblem runt 12 veckor, och det kanske är samma grej som börjat för oss nu vid 14 veckor? Jag hoppas verkligen att det inte blir långvarigt. Flora är lite snorig idag med ett rinnande öga (inte rött) också, så det kan ju ha varit en orsak också. Fast det blir inget mer soffsovande för Christopher i alla fall

2 kommentarer:

  1. Jack hade just några dagar då han inte riktigt var sig själv, utvecklingssprång vid 11 1/2- 12 1/2 vecka och ja, Jack är ju drygt 12 veckor nu... :) kolla appen the wonder weeks!

    SvaraRadera
  2. Jag hade för mig att de inte var i nåt utvecklingssteg enligt appen nu, men när jag tittade igen verkar det som att de kanske är på väg ut ur steg 3. Det är så svårt att veta i och med att beräknat-datum och förlossningsdatumet är olika, så det känns som att de kan komma in i faserna lite när som helst... Men kanske att det är det ändå!

    SvaraRadera