onsdag 15 januari 2014

Amningskläder

Usch alltså, jag känner mig så tråkig nu för tiden! Jag som normalt aldrig nånsin har på mig samma kläder två dagar i rad går numera omkring i samma kläder vareeeenda dag: jag har två vita amningslinnen och två svarta (från KappAhl), och det är dem jag varierar mellan. Ibland byter jag av med en randig amnings-tshirt eller en likadan i mörkblått, svart eller vitt (från H&M), men de är inte lika praktiska som linnena, så det är inte så ofta. På benen har jag nästan alltid ett par mjuka byxor från Me&I, om jag inte ska ut nånstans, då har jag ett gäng kjolar och strumpbyxor att välja mellan.
Men ändå: de där sabla linnena börjar jag bli rätt trött på redan. Jag fattar inte att det finns så få amningskläder! Visst, det finns en del dyra märken, Boob säger folk ska vara bra, men jag lägger aldrig 500:- på en topp i normala fall, så det finns faktiskt inte en chans att jag lägger det på en amningstopp. Det är ju ändå lite märkligt att det finns hur mycket gravidkläder som helst - man har ju bara stor mage under några månader (om man inte är tvillinggravid då, då är det ju betydligt fler månader), men ammar gör ju de flesta (?) i minst sex månader, och några av oss i uppåt två år, men amningskläder finns det ett högst begränsat utbud av. Jag har försökt hitta omlottklänningar eller -toppar, men det verkar vara fel modemässigt just nu, för jag har bara hittat en klänning (på Asos.com) som funkade att amma i. Och sy själv hinner jag inte. Så det blir väl till att fortsätta hasa runt och se ut som världens tråkigaste i ett år till då.
Eller ja, om jag får amma tjejerna så länge, båda krånglar ju med brösten lite då och då, så de kanske inte kommer vilja amma lika länge som Alfred (ett år och tio månader, sen tvingade jag honom att sluta för att jag inte orkade längre). Jag vill gärna fortsätta så länge som möjligt dock, eftersom det är så praktiskt och bra. Men det är ju helt galet, det är snart dags för smakportioner! De är ju nästan tre månader gamla, så snart måste vi åka och köpa en barnstol till. Jag ser fram emot att ha dem sittande uppe vid matbordet, så det blir lättare att roa dem än nu när de sitter på golvet i sitters, och såklart börjar gnälla just när man tar första tuggan på middagen, typ varenda gång. Än så länge känns de lite för sladdriga för att kunna sitta i barnstolar snart dock, men det går nog fort tills det är dags.

9 kommentarer:

  1. Ang mat. Visst är det märkligt det där, mina är ju 4,5 månad nu och då är det ju ok att börja med "smaksensationer" eller vad det kallas nu. Tidigare såg jag fram emot det, men nu har jag inte riktigt lika bråttom längre..

    Men vi kommer vänta ett tag till. Våra har ju haft sådana problem med magen, och är fortfarande rätt gasiga emellanåt, så vi kommer köra enbart ersättning nån månad (?) till eller så. Kanske kommer kännas mer naturligt när de kan sitta i stol själva?

    SvaraRadera
  2. Åh så var det för mig med under de första fyra månaderna. Jag till och med sov i samma kläder ibland. Jag orkade inte byta för vi skulle ju ingenstans, och ännu mindre hade jag tid med att hitta nåt annat jag kunde trivas ju bland alla mjölk- och kräksfläckar. För mig vände det när jag slutade amma samt började gå långa promenadet. Hej gamla träningskläder!

    SvaraRadera
  3. Sofie, med Alfred började vi med potatis och andra rotfrukter och sånt vid fyra månader, men han var rätt så ointresserad av det, så vi tog det också lugnt. Det var först när han fick smaka köttfärs nånstans efter halvåret som han blev förtjust i mat. Jag skulle tro att vi kommer testa pytteportioner runt 4 månader igen, men ingen idé att stressa med det, tycker jag. Det är väl först runt 6 mån de börjar verkligen behöva mer mat, har jag för mig?

    SvaraRadera
  4. Bella, jamen precis! Man har ju liksom ingen att visa upp sig för, förutom sin partner då som får stå ut med det tråkiga... :) Som tur är är Christopher så snäll att han påstår att jag är snygg ändå, även om jag inte tror honom. Men jag minns klädlyckan när jag började jobba igen sist, vad roligt det var att vara fin igen!

    SvaraRadera
  5. Kolla in glammom.se för fin amningskläder som inte kostar skjortan :)

    SvaraRadera
  6. jag kör amningslinne + vanlig topp över. Den får ju vara lite lös, men det gillar jag ändå. har några boob-tröjor, men jag gillar dem inte så värst, måste ju ändå ha amningsbh under. kofta är ju också en hit!
    jag hoppas kunna amma i alla fall 6-8 månader (min son är 2.5mån) och jag kände på en gång att jag ville kunna gå klädd som "vanligt", även om jag såklart får tänka till ibland.

    SvaraRadera
  7. Tack för tips, både Anonym och Stella! Idag kör jag med en t-shirt över linnet!

    SvaraRadera
  8. Ett annat tips, en sida som har lite blandade märken och olika affärer. Billigare saker i mitt tycke...
    http://www.kladeronline.net/mammaklader/

    SvaraRadera
  9. Tack Lise, den ska jag kolla på!

    SvaraRadera