söndag 30 juni 2013

Besök av annan barnfamilj

Idag har vi haft besök av vänner från Göteborg med två barn: en tvååring och en halvåring. Alfred är ju också drygt två, och den första stunden var det ett evigt jagande, där kompisen gick på upptäcktsfärd bland Alfreds leksaker och Alfred gick efter och gnällde om att han ville ha just precis den leksaken just precis när kompisen hade den. Så fort han fick den så ville han såklart ha nästa leksak som kompisen hittat. Väldigt komiskt det där. Till slut hade de i alla fall roligt tillsammans när de hoppade mellan två sängar i ett rum.
Och jag tyckte det var fascinerande att titta på lillkillen och försöka komma ihåg hur det ens var att ha en sån liten, och försöka föreställa mig att ha två samtidigt, vilket är i stort sett omöjligt.
Alfred slog huvudet i soffbordet två gånger idag också; första gången slog han i kinden i hörnet när han skulle böja sig ner efter något, och andra gången tjongade han i pannan i kanten när han hoppade från en fåtölj. Båda gångerna gick relativt bra, men shit vilken ångest när man ska hålla ordning på två hoppetossor i samma ålder samtidigt...
Idag knölade de runt vid ungefär samma tid på eftermiddagen så det blev alldeles hårt till höger om naveln igen. Det verkar som att båda fortfarande håller sig mest på höger sida av min mage - i morse kände jag tarmarna nere på vänster sida av magen fortfarande, så det verkar som att livmodern inte riktigt fyller ut hela magen åt båda sidorna än, även om den går nästan upp till revbenen ibland.
Jag testade förresten en Gaviscon-tuggtablett för första gången för ett par timmar sen - skit också, det påminner mig om att jag glömde blutsaften före middagen, så jag får helt enkelt ta den nu ändå - och det var ju... en upplevelse. Det där skummet var ju ingen större hit. Vet inte hur mycket effekt det hade, för halsbränneattacken jag hade en stund innan hade lagt sig redan, men jag ville ändå testa bara för att se hur den var.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar