onsdag 12 juni 2013

Motion och läkarbesök

Idag hade vi tid med en läkare på MVC, och jag kände mig såpass pigg att jag bestämde mig för att promenera till Liljeholmen. Det tog nästan en timme och jag gick i ganska rask takt, och så mycket motion har jag inte fått sen innan jag blev gravid. Det gick bra, men fick lite ont i ena höften och skinkan sen, och jag antar att det beror på foglossningar.

Jag visste inte riktigt vad det här läkarbesöket skulle gå ut på, men det var i alla fall en väldigt trevlig läkare och vi pratade om lite allt möjligt, men mest om förlossningen. Eftersom jag blev akutsnittad sist verkar det som att jag ska vara beredd på att behöva få ett planerat snitt den här gången, men hon skulle skicka en remiss till det sjukhus där vi vill föda så vi ska göra en ordentlig förlossningsplan. Så det betydde att vi fick välja sjukhus på plats, och då kom vi fram till att det nog är enklast att ta oss till Huddinge när det är dags, plus att jag ju fick veta av en barnmorska på MVC härom veckan att där får papporna alltid stanna över natten, så det blir nog bra. Jag kommer bli kallad till ett möte där i vecka 32, för tydligen är det för trångt för barnen att vända sig efter vecka 32, så så som de ligger då kommer de med allra största sannolikhet ligga även när de ska komma ut. Och med tvillingar måste åtminstone den längst ner ligga med huvudet neråt och den övre inte ligga helt i säte, för annars kan jag inte föda vaginalt. Och blir det planerat snitt så blir det i vecka 38. Så nu ställer jag in mig på att förlossningen kommer ske nånstans i mitten av oktober istället för början av november som är beräknat datum, det är lika bra att vara förberedd.

Läkaren sa också att om jag får problem med foglossningar ska jag gå till en sjukgymnast - det gjorde jag inte sist, men eftersom jag lär bli tyngre den här gången är det lika bra att göra det. Och när jag måste gå till Arbetsförmedlingen i slutet av juli och ifall de då kräver att jag ska söka en massa jobb så kan jag be MVC att bli sjukskriven istället så jag inte riskerar att bli utan ersättning, så det var ju bra.
Och att jag inte behöver oroa mig för den där GBS-urinvägsinfektionen jag hade, utan att det bara var bra att de upptäckte det så de ger mig antibiotika vid förlossningen. Det var väl ungefär det.

Nej just det! Det bästa! Jag får äta hur mycket Losec jag vill (typ) mot halsbrännan. Det står i bipacksedeln att man inte ska ta dem mer än 14 dagar i rad, men det kan jag tydligen strunta i. Jag slipper testa äckliga Gaviscon och får äta de effektiva Losecarna som hjälper i 24 timmar. Love it!

5 kommentarer:

  1. AF? Är du inte kvar på GW?

    Och foglossningar.. många säger att man kan hålla dem stången ett tag till med lätt motion. kanske kortare promenader oftare för din del? :) (om det inte var så att du hade superproblem sist då vill säga)

    SvaraRadera
  2. Nope, slutade på GW strax efter jag blev gravid faktiskt! Vet inte riktigt vad jag vill göra, så jag tar långt sommarlov och funderar på det, och är öppen för frilansskribentuppdrag under tiden.
    Jag hade inte jätteproblem med foglossningarna sist, mest lite halvjobbigt, så lätt motion kanske är en bra idé nu när jag inte mår så illa hela tiden längre. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. Vilken bra MVC ni verkar ha fått!
    Min ena tvilling vände sig uppåt förra veckan, v. 37 så visst går det på nåt märkligt vis...

    SvaraRadera
  4. Oj, vad händer med dina förlossningsplaner då?!

    SvaraRadera
  5. Vi fick bokat kejsarsnitt redan innan så det blir ingen skillnad för oss. Tycker att det ska bli skönt med snitt eftersom de är två.

    SvaraRadera