torsdag 20 juni 2013

Näsblod

Sitter i bilen på väg till västkusten, och så tappade jag ett par av Alfreds filmer på golvet och hade ett fasligt sjå att nå dem eftersom jag liksom inte kan luta mig framåt särskilt bekvämt längre. Till slut fick jag upp dem, men fortsatte luta mig framåt för jag skulle trycka ner lite grejer i Alfreds skötväska, och plötsligt kittlade det till i min näsa och så såg jag nåt ramla ner på mitt ben. Först när det hände andra gången en sekund senare förstod jag vad det där klarröda var: näsblod. Rejält näsblod. 
Jag har inte haft ordentligt näsblod sen jag var barn, så det här var ju lite smått obehagligt, för det tog en bra stund att få stopp på det. Men det är väl typ rätt normalt när man är gravid, eller? 
Enda roliga med det hela var att Alfred tyckte det var spännande att titta på de blodiga papperstussarna jag haft i näsan sen...


3 kommentarer:

  1. Jag hade också forsande näsblod häromdagen,tog 20 min innan det la av, tydligen jättevanligt när man är gravid sa min BM. Men inte så roligt...

    SvaraRadera
  2. Usch, 20 minuter var värre än för mig! Min kloka gammelfarmor lärde mig att man ska trycka på näsroten där näsan är som hårdast, märkligt nog, men det verkar hjälpa - så testa gärna det om det händer igen, om inte du har nåt eget knep som funkar bra.

    SvaraRadera
  3. Tack, det ska jag prova! Har dåligt med husmorsknep för näsblod eftersom jag inte haft det på många år.

    SvaraRadera