söndag 16 juni 2013

Beslutsångest

Aaargh, beslutsångesten över det här plötsliga vagninköpstillfället! Vi kan få en Baby Jogger City Select med två liggdelar och två sittdelar för 8 730:- idag med Babylands rabatt (sista dagen idag), vilket är ett vansinnigt bra pris, men då är det det här med att man inte riktigt ser båda barnen samtidigt, eftersom de ligger framför/bakom varann istället för bredvid. Visserligen gäller rabattpriserna även för breda dubbelvagnar, men vi har inte hittat nån vi gillar där.
City Selecten har många fördelar, som att den är superenkel att fälla ihop och tar liten plats hopfälld i bilen, den funkar med de babyskydd som vi kommer hyra genom vårt försäkringsbolag, och så priset då. Sen var det några smådetaljer som störde mig lite, som att handtaget var lite felvinklat för mina händer på nåt sätt, och att det är nån sorts skydd över fästena där man sätter fast ligg/sittdelar så man inte riktigt ser vad man håller på med, och det kan antagligen komma att driva mig till vansinne när jag står där svettig med två skrikande bebisar och försöker få fast dem i vagnen.
Vi får helt enkelt åka tillbaka till affären och köra runt med några olika vagnar i gångarna i affären och känna efter hur de känns.
Sen kom ju nästa insikt: att vi verkligen kommer ruinera oss på att få två barn till. Det verkade inte som att regnskydd ingår i vagnpriset, och de kostar 399:-/st, babyskydds-adaptrarna kostar 600:-/st och en ståbräda till Alfred kostar 699:-, så de där 8 730:- stämmer ju inte riktigt.
Visserligen kan man ju köpa i stort sett allt annat vi behöver på Blocket - vagn också för den delen, men med det här rabatterade priset blir det inte mycket billigare på Blocket, så då känns det skönare att få en ny med garanti och den färg vi vill ha. Det är väl bara att bita ihop och köra.

2 kommentarer:

  1. Jag vet inte hur ni stället er till att köpa begagnat, men vi gjorde det och det ångrar vi inte alls! En knappt använd vagn (från 2011) kostade så många tusen mindre än om vi hade köpt den helt ny. Kolla runt en massa först och ta samtidigt en titt på Blocket. Andrahandsmarknaden är sjukt stor!

    SvaraRadera
  2. Jag har inget emot begagnat i sig, Alfreds vagn köpte vi på Blocket. Men den som vi tittar på nu är så galet billig på rean att jag inte hittat nån billigare begagnad än. Ångesten just nu består mest i om vi ska ha en bred eller långsmal vagn, och det är så svårt att bestämma!

    SvaraRadera