onsdag 26 juni 2013

Dagsuppdatering

Igår kväll tänkte jag att jag idag måste ringa både min vanliga MVC och min "sommar-MVC": min vanliga för att fråga hur många sammandragningar per dag som egentligen räknas som normalt och hur många som räknas som "väldigt många" och kan bero på GBS:en, och min sommar-MVC för att fråga om de har en sjukgymnast jag kan gå till för att få hjälp med foglossningarna. Men idag blev en så seg dag, då det regnade oavbrutet hela dagen och jag och Alfred somnade i soffan mitt på dagen och allt var bara lugnt och långsamt, så jag hade varken sammandragningar eller foglossningssmärtor, så det blev inget med ringandet.
Det har pågått en hel del buffande i magen när jag legat och degat i soffan dock, vilket är skönt - fortfarande fram till för bara några dagar sen kunde det gå nästan en hel dag utan att jag kände några rörelser, men nu har det varit rätt bra fart i ett par dagar, åtminstone när jag legat still. Men det är ju ofta så; när man är uppe och rör sig vaggas barnen lättare till sömns, och när man själv vill vila så sätter de fart därinne.
Men: jag ska såklart fråga någon om både antibiotikan och foglossningarna, men om det är lugnt imorgon också kanske jag lika gärna kan vänta till min bokade tid på min sommar-MVC på måndag. Sommar-MVC:n ja - den kanske jag inte har nämnt? Eftersom vi inte kommer vara hemma i Stockholm på närmare två månader, och min barnmorska sa att de vill kolla mig varannan vecka från graviditetsvecka 24, så ringde jag till en vårdcentral här i närheten - där vi har gått med Alfred på somrarna när vi varit borta länge - och frågade om jag kunde få komma till deras MVC under sommaren. Min MVC ville att jag ska på ultraljud i vecka 27, och sa att det kanske jag inte kan få i ett annat län, men det visade sig inte vara några som helst problem att få som "utomläns-patient" här nere. Jag fick en tid hos både barnmorska och en tid för ultraljud direkt när jag ringde dem, och på måndag blir då första besöket. Det ska bli intressant att se hur min barnmorska här är - BVC-sköterskan vi gick till med Alfred gillade vi mycket bättre än den vi hade hemma... Det vore ärligt talat skönt om jag kunde få en lite äldre och mer erfaren barnmorska som helst har erfarenhet av tvillinggraviditeter också. Inget ont om Elin som jag hade hemma, men hon kändes så ung, och jag vet inte vad hon har för erfarenhet av tvillingar, för det har jag inte tagit mig för att fråga. Jag ska ju få en ny barnmorska när jag kommer hem också, eftersom Elin ska byta jobb, så vi får väl se hur det blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar