fredag 14 juni 2013

Som livet förändras

Ikväll lade jag min tvåårige son, och han pussade på min mage för att säga godnatt till sina två småsystrar. En halvtimme senare tittar jag på "Nineties" på SVT och ser ett avsnitt om svensk indiepop runt 1993 och kastas tillbaka till åren 1993 till 1998 då hela mitt liv kretsade kring popmusik. Den där musiken som spelades i programmet; Popsicle, Wannadies, This Perfect Day, bob hund (och den som inte spelades, med allraviktigaste Eggstone och Cloudberry Jam och Fireside med flera med flera) förändrade mitt liv i grunden. Hade jag inte blivit tipsad i skivaffären MusikÖrat om att lyssna på This Perfect Days första album "Rubber Soul" hade mitt liv inte varit det det är idag.
Den gjorde att jag startade min egen poptidning och började boka band på Kalmar nation i Uppsala, den gjorde att jag lärde känna otaliga små band och den gjorde att jag började jobba med musik istället för med juridik, som planen var. Och för att hoppa lite längre fram i tiden: hade jag inte upptäckt Eggstone hade jag inte flyttat till Malmö och då hade jag inte träffat Christopher och då hade jag inte haft Alfred och tvillingarna på väg.
Lite mer konkret gjorde programmet ikväll att jag drog fram min pressklippslåda där jag sparat artiklar och notiser ända sedan tidigt 90-tal om banden jag älskade, för att se om jag hade kvar sidan där min vän Jennie Medin från Cloudberry Jam var "Veckans babe" i Expressen Fredag. Japp, Expressen Fredag var på den tiden otroligt nog örat på pulsen på den svenska indiepopen och ett av de viktigaste medierna för att hänga med i den coola musiken. Självklart hade jag kvar klippet, samt otaliga om Eggstone, Fireside, Starmarket, Salt, Honey Is Cool, Souls, Cloudberry Jam, Popsicle, Wannadies, This Perfect Day, krönikor av Linda Norrman (numera Skugge) och Andres Lokko, och lite mer förvånande: ganska många klipp om mig själv. Visst kom jag ihåg att jag blev intervjuad både av ett program som hette "Soda" på SVT och ett på ZTV om mitt fanzine, men att jag även fanns med i Expressen Fredag, Borås Tidning och UNT (Upsala Nya Tidning, dessutom ett par gånger i den) kom jag faktiskt inte ihåg. 90-talet alltså, vilken hit. Men nu är också ganska fantastiskt.

Min Fozzie längst upp till vänster. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar