lördag 29 juni 2013

Små knölisar

Liten uppföljning från igår: Järneftersmaken i munnen efter jag tagit blutsaften var förstås inget vidare, märkte jag efter jag skrivit igår, men nu är det ju bara att köra på. Jag skulle bli så glad om det här kunde hjälpa upp järnvärdet lite.

Idag har tvillingarna liksom knölat runt i magen på mig. Jag brukade kalla Alfred för "lille knölis" när jag var gravid med honom, för han sparkades inte så mycket, utan... ja, han knölade runt. Jag hoppas det går att förstå vad jag menar med det - det var inte som kullerbyttor, utan mer att han långsamt knörvlade omkring därinne. Och just nu verkar det som att hans systrar tar efter honom i det, för idag (jag har känt det litegrann nån gång innan också) när jag satt i bilen efter att ha varit och handlat så blev plötsligt en liten del av magen alldeles stenhård - inte som en sammandragning, utan mer som att det faktiskt var en bebisrygg som tryckte ut mot magens vägg - och så blev det alldeles ömt på utsidan och gjorde lite ont på insidan. Efter en stund flyttade hon på sig, men det tog inte lång tid innan hon gjorde samma sak igen, och det var verkligen inte bekvämt. De är ju faktiskt ganska stora redan; enligt mina gravidappar är de nånstans runt 27 centimeter långa huvud till fot nu och det känns i mina öron enormt stort redan! Jag fattar inte riktigt hur två såna stora får plats i min mage, som visserligen är stor för att vara i slutet av vecka 22, men ändå inte så stor som jag tycker att den rimligtvis borde vara för att husera två 27-centimetersbebisar.
Jag har förresten redan gått upp drygt 9 kilo... Med Alfred gick jag upp ungefär 10 under hela graviditeten - jag vet inte exakt, för jag hade ingen våg hemma då, och sista veckan eller så var jag inte på MVC, men kanske 10-11 kilo. Tror jag läste nånstans att man vanligtvis går upp ett halvt kilo i veckan från och med nu, så det innebär väl att jag kommer gå upp minst 17-18 kilo den här gången. Livat värre. Men det kan väl vara åtminstone en liten tröst att jag vägde fem kilo mindre när jag började den här graviditeten än när jag inledde den förra. Fast jag känner ju att magen är tung, för jag blir jättetrött i ryggen snabbt när jag gör saker där jag måste luta mig framåt - och såna saker blir det ju bara fler av ju mer magen blir i vägen. Jag googlade gravidträning och har gjort såna där hundövningar (stå på alla fyra och sträcka ut ben och arm) ett par gånger, får nog fortsätta med det. Samtidigt vet jag inte hur mycket jag vågar träna eftersom foglossningarna bara blir värre nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar