torsdag 21 november 2013

Sladdrig mage

Kan vi prata lite om det här med magen? Nu har det gått drygt fyra veckor sen förlossningen, och jag måste säga att jag är förvånad över hur fort magen har gått ner i storlek. Jag tycker att jag är nästan platt igen, fast det är jag väl inte riktigt, men i jämförelse med förut (under graviditeten alltså) känner jag mig oerhört smal. Men det som är kvar är ju alldeles sladdrigt. Klarar verkligen huden att dra ihop sig helt efter en tvillinggraviditet? Jag tänker på folk som är superöverviktiga och gör gastric bypass, de brukar väl behöva operera bort överflödig hud sen? Men det ska man väl inte behöva efter en tvillinggraviditet - och så illa är det ju inte heller, men jag undrar ändå.
Fast det är väl lite tidigt att fundera över det kanske - efter Alfred tog vi kort på min mage i fem veckor efter förlossningen, och det var ungefär då jag började se ut som före graviditeten. Och nu var det min andra graviditet och dessutom med tvillingar, så lite mer än fem veckor ska det väl få ta åtminstone.

Och förresten, på tal om magen: jag har visst inte nämnt hur oerhört tacksam jag är över att inte ha halsbränna längre! Eller jag har väl i och för sig inte kommit ihåg att tänka på det varje kväll, men det var nån kväll där jag tyckte det sved till lite i halsen då jag kom på att: jag har inte halsbränna längre!! Loooove it! Och den där ischiasen eller vad det var i skinkan har inte heller kommit tillbaka sen förra onsdagen när den började bli bättre - det kommer jag däremot ihåg att vara tacksam över varje gång jag går nånstans, för det var så påtagligt varje gång jag rörde mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar