onsdag 13 november 2013

Hur det går nu, och lekbågar

Jag glömde visst berätta i måndags att vägningen på BVC gick jättebra! Flora hade gått upp till nästan 3,3 och Lilly till nästan 3,5. Det var därför jag gav mig på att prova tvillingselen sen, för den ska funka från 3 kg - men barnen är lite för sladdriga än för att det skulle vara lätt att få i dem. BabyBjörnen vi hade till Alfred kunde man öppna upp helt och lägga honom i, men de här ska man liksom tråckla ner dem i, ungefär som i en hoppgunga, och det var lite besvärligt.
Annars så går allt ganska bra fortfarande. De äter bra, sover mycket på dagarna, men är mer medvetna när de är vakna. På nätterna äter de mycket, men inatt sov faktiskt båda flera timmar i sträck så föräldrarna känner sig ganska utvilade idag!
Flora har de senaste dagarna betett sig som att vi försöker mörda henne när vi byter blöjor på henne; hon skriker och skriker - men igår hängde vi en speldosa vid skötbordet som hon verkar gilla, så det blir nog bättre.
Vi är förresten på jakt efter lekbågar till deras babysitters nu. Vi köpte två BabyBjörn-sitters genom en tvillingsida på Facebook, men de hade inga lekbågar, och BabyBjörns egna kostar 250 spänn styck (och ser inte vidare spännande ut, tycker jag), vilket känns lite dyrt i min situation just nu. Jag har letat på nätet och de flesta är nästan lika dyra, och jag hittade nån universalmodell där det stod att den inte passar till BabyBjörn för att de har egna. Så det känns lite surt just nu, för jag tycker att de behöver nåt att titta på snart. Funderar på om jag kan tillverka nåt själv som blir tillräckligt barnsäkert. Om någon har något tips mottages de tacksamt, vare sig det handlar om några man kan köpa billigare eller att göra själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar