fredag 29 maj 2015

Nu är vi här!

Jag berättade nog aldrig att vi bokat hotell i Jönköping för att bara behöva köra halvvägs igår?
Hur som helst, vi fick ett fint rum, och personalen hjälpte oss med att förvara våra fem kylväskor med grejer från kylskåpet över natten.
På väg att checka ut för att åka till Landskrona!
En suddig bild på rapsfält från bilen. Skåne alltså, det är inte så tokigt.
Nu är vi framme och inlastade i huset! Och all ledsamhet och oro från igår rann av mig när vi kom fram, för vårt hus är så fint!! När vi körde fram tyckte jag först att det såg mycket mindre ut än jag mindes det, men det ska nog räcka (och bli över). ;) Mamma var redan här, eftersom hon fick nycklarna härom dagen, och barnen blev så glada att se henne. Vi hann inte mer än gå ett varv i huset innan flyttbilen kom - de hade planerat att vara framme vid 15, men kom redan tio i två; mycket effektiva killar det där! Så de fick börja lasta in (en av dem suckade och stånkade en del över att tunga saker skulle upp till tredje våningen, men de andra två var glada hela tiden) och mamma lekte med barnen i trädgården (de älskade den från första stund - tyvärr ramlade Flora och bet sig så hårt i läppen att hon fick ett jack som blödde när de var ute och lekte...) och efter en stund gick jag och Alfred och köpte pizza åt oss till lunch. Supergoda pizzor från bara två kvarter bort - me like.
Barnen fick varsin kudde/gosedjur från Monki i sitt nya lekrum.
Stolsamlingen.
Den helt vedervärdiga Spiderman-fondtapeten i barnens sovrum som ska BORT. Snarast! Men vi har lovat att Alfred ska få behålla en bit som en liten tavla, och han valde den här biten så jag fotade den (Spiderman är nåt som barnen pratar om på förskolan, och några har Spidermandräkter, fast jag tvivlar starkt på att någon ens vet vem han egentligen är).
Mormor underhöll barnen nästan hela tiden så jag kunde packa upp i köket och Christopher kunde montera ihop nya soffan, vår nya säng och barnens nya säng (som kom med leverans från IKEA vid åttatiden, långt efter att flyttkarlarna var klara redan halv fem) och sätta upp tv:n (som vi inte får in några kanaler på än eftersom vi inte har något abonnemang här än, men vi har en dvd och filmer till Alfred). Det ringde på dörren nånstans runt halv fem-fem, och jag trodde det var IKEA-leveransen, men när Christopher öppnade dörren hörde jag en röst jag kände igen: det var min gamla högstadiebästis Carina som jobbar här som kom förbi med en blomma redan första dagen! :) Supertrevligt, och det känns bra att vi känner någon här redan!
Vi fick inte barnen i säng förrän närmare klockan tio (tjejerna sov en timme på eftermiddagen för att mamma gick ut med dem i vagnen, men hur Alfred höll sig pigg så länge vet jag inte riktigt - ren upphetsning över nya huset, gissar jag). Barnen har fått två 90 cm-resårbottnar med en 180 cm-bäddmadrass på att sova på tillsammans, men eftersom Alfred tar längre tid på sig att somna lade jag honom i vårt sovrum för att lyftas in senare. Här ligger han och leker charader från ett spel han fick från sin farmor i inflyttningspresent.
Matbordet är på plats!
Och nya soffan! Valvet i förgrunden ska bort. Förstår mig inte på valv.
Trappan upp till tredje våningen är superbrant, så eftersom vi inte har någon grind än satte vi en byrå i vägen ifall barnen skulle vakna i natt och virra iväg åt fel håll.
Köket behöver fler skåp över diskbänken för att vi ska få plats, och större kyl och frys, men annars är det rätt så bra, och jag hann packa upp åtta lådor (av 21 bara från köket hemma i Västertorp), så vi har det mesta vi behöver för de närmsta dagarna. Jag vet inte riktigt hur mycket annat vi ska packa upp än, förutom kläder, eftersom vi ska göra om en del här innan vi bor in oss, vi får planera mer imorgon.
Nu sitter vi i soffan en liten stund innan vi ska lägga oss, och det känns lite som att sitta i ett akvarium, för alla elementen behöver luftas och skvalar som bara den. Jag upptäckte också att inflygningen till Malmö Airport går rakt över oss och låter en del, men det bör ändå vara lugnare här än bredvid E4:an i Stockholm, hoppas jag.
Nu orkar jag inte tänka mer. Mer bilder kommer imorgon! :)

(Jag ber om ursäkt för skrivfelen i det förra inlägget - att skriva ett långt inlägg i mobilen kräver ett visst tålamod, och som bekant är jag inte utrustad med det allra bästa av tålamod...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar