tisdag 19 maj 2015

Återbesök hos öronläkaren och flyttfix

I förmiddags hade vi en bunt samtal som behövde ringas och saker som behövde fixas inför flytten (vi fick veta för bara en vecka sen att ventilationen i vårt kök inte följer reglerna efter att den förra ägaren renoverade köket, och nu har det, totalt orättvist, hamnat på oss att vi måste fixa det trots att vi ska flytta härifrån, så sabla irriterande), och tiden flög iväg och klockan blev elva innan jag ens borstat tänderna och tjejerna gick fortfarande omkring i bara blöjor. Så det fick bli en snabb stressfix av mig och Christopher klädde på tjejerna så jag kom ut med dem till halv tolv åtminstone. De brukar få sova i två timmar, och så måste vi vara hemma senast halv två för att hinna äta lunch innan vi ska hämta Alfred, men idag skulle jag hämta honom redan kvart i två för att han skulle på återbesök till öronläkaren, så det var extra ont om tid idag.
Jag började gå, kände nästan direkt att jag var kissnödig, och så började det regna, trots att SMHI:s prognos var att det skulle börja först senare på eftermiddagen (men det höll som tur var snart upp igen. Men åter: maj i år alltså...), och tjejerna vägrade somna, så jag var så sjukt irriterad.
Vad som var lite roligt ändå var att jag hittade gökärt och bjöd tjejerna: Flora vågade inte smaka, men Lilly tyckte det var jättegott och proppade i sig nästan alla jag plockat.
Vid 12 somnade de i alla fall, och jag gick till tjugo över ett, så hann jag precis slänga i mig ett par mackor innan jag var tvungen att gå igen (Christopher gav tjejerna lunch). Vi fick såklart lite bråttom eftersom jag inte ville stressa iväg honom vid själva hämtningen från förskolan, så jag fick springa med vagnen och kände väldigt tydligt hur dålig kondition jag har nu...
Alfred tyckte undersökningen var lite läskig idag igen, som sist, men han var superduktig och protesterade inte mot något som doktorn gjorde. Höger öra såg bra ut; där var trumhinnan lite inbuktad, vilket den tydligen blir under en period efter att vätskan har försvunnit, men i vänster öra var det lite vätska kvar. Där hade han lite vax också, som doktorn sög ut med världens minsta "dammsugare" och fångade upp med världens minsta tång. Sen försökte han testa hörseln med nån ny apparat han nyss fått, men Alfred hade tydligen så torra hörselgångar (en del har tydligen torrare än andra utan att det är något fel) att gummipluppen som han förde in inte täppte till ordentligt, så det funkade inte, så vi fick en ny tid i nästa vecka. Sen måste han på återkontroll om ett tag i Landskrona också. Men det var ändå på det hela taget helt okej. Sen var doktorn så snäll att han snabbt tittade i mina öron också när jag frågade varför det känns som att någon knackar på min högra trumhinna när jag skriver på datorn: det är tydligen en muskel som drar ihop sig vid stress och sömnbrist. Men jag har visst vaxproppar i båda öronen också som det inte skadar att bli av med.
Sen gick vi och köpte Vaxol som vi ska spraya Alfreds öron med innan nästa undersökning, och som ska kunna lösa upp mina vaxproppar också, och sen fick Alfred en glass för att han varit så duktig. Jag frågade honom om han ville berätta för den vänliga kassörskan varför han fick en glass på en tisdag (han brukar få glass på helgerna bara), men jag fick berätta varför, och då sa den lilla gulliga ungen: "Mamma? Jag älskar dig!", vilket förstås fick kassörskan att säga att han var supergullig. :)
Lite senare på eftermiddagen kom vår flyttfirma med flyttlådor åt oss - vi hade kvar drygt 40 stycken från sist vi flyttade, och hade köpt 7 stycken genom Blocket, men kände att det nog inte skulle räcka - jag hade läst att man bör räkna med 10 lådor per rum, men 20 för köket, men så har vi ju en massa lådor i förråden också. Flyttkillen gjorde en snabb besiktning av lägenheten och förråden, och sen lassade han och hans kollega in 50 lådor åt oss! Jag undrade om det verkligen behövdes, jag tyckte det verkade smått deprimerande med så många, men han sa att det tror han nog att vi behöver, men tillade lite tröstande att han inte tyckte det var så mycket, och att allt kommer få plats i lastbilen. Det får vi hoppas... Vår nya säng och soffa kommer levereras hit dagen innan flytten, och ikväll beställde jag två 90-sängar till barnen som ska levereras till huset nästa fredag, samma dag som flyttlasset kommer fram, så nu har vi det mesta vi behöver på gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar