tisdag 5 maj 2015

Bankmöte, Jell-O och banankaka

Jag lyckades tjata till mig några kommentarer ändå - tack! :) Jag har uppenbarligen för få kompisar så jag måste tvinga er att prata med mig, haha! Så fortsätt gärna!
I morse var jag, Christopher, Flora och Lilly på möte med vår Bättre Bolån-handläggare och skrev på lånepapper för huset. Det blev lite tjafs för ett tag sen, när han började räkna konstigt och tyckte att vi var tvungna att lägga in en miljon kontant, vilket vi varken kan eller vill, men nu har allt som tur är löst sig, och vi hade så trevligt idag efter att han berättat att han har tvillingsmåsystrar som är fyra år yngre - så nästan precis som Alfred och våra tjejer. Han sa att han inte känt sig utanför, och om han har fått några men av sin uppväxt har han inte märkt av det än i alla fall, och så skrattade han - så förhoppningsvis kommer även Alfred klara sig fint, trots mina farhågor när jag fick veta att jag var gravid med tvillingar.
Sen tog vi en liten vända på stan, och i hissen på Åhléns småpratade jag med en enlingmamma som berättade att hon själv är tvilling, och att det nog var lite jobbigt de första åren, men att man sen har så mycket gratis vad gäller umgänge. Just nu är vi ju i en rätt jobbig period, där tjejerna skriker och bråkar om allt - de KAN bara inte samsas om leksaker eller någonting, och Lilly kör med lite tjuvnyp och knuffar undan Flora, och Flora använder sig av glaskrossarskrik, och jag får ju nervsammanbrott.
Så idag bokade jag ett dagpaket på Hasseludden, där det ingår 25 minuters massage, te- och juice-buffé, lunch och diverse aktiviteter som yoga, qi gong, klangmeditation och grejer som man kan välja bland, men jag lutar åt att mest bara sitta och hälla vatten över mig själv. Jo, på riktigt! När jag var där för åtta år sen visade de i en liten introduktion hur man ska sitta på en pall och ta varmt vatten i en träbytta och hälla det över huvudet, och jag, som oftast brukar hålla full fart och är dålig på att ta det lugnt, insåg till min förvåning att jag älskade det! Jag blev helt lugn av det och kunde sitta hur länge som helst, så jag tänker mig att jag ska sitta i en utomhusbassäng en stund och sen hälla vatten på mig i nån timme, dricka lite juice, halvsova en stund, få massage, äta lunch och sen hälla mer vatten över mig. Utan mobil. Skulle det, gud förbjude, hända något så Christopher måste få tag på mig får han ringa till receptionen, har vi just bestämt. Så nästa torsdag är det meningen att jag ska återhämta mig och få lite tålamod tillbaka och bli en bättre mamma igen.
Igår kväll och idag var jag en bra mamma på ett lite mer profant sätt: Alfred har tittat på filmen "Det regnar köttbullar" på Netflix några gånger den senaste veckan, och i den gör huvudpersonen ett helt slott av Jell-O i en scen, så när jag hittade Jell-O på City Gross för under tio kronor härom dagen köpte jag ett paket, och Alfred blev mycket peppad. Så igår kväll rörde jag och Alfred ihop den kemiskt luktande "jordgubbs"-gelén och ställde in den i kylskåpet. I morse fick han peta lite på den - väldigt spännande och roligt - och till mellanmålet idag fick han äntligen smaka.
Och känna ordentligt.
Tjejerna uppskattade det också.
Jag och barnen bakade dessutom en banankaka idag, för vi hade inte mindre än åtta bruna bananer liggande, för barnen har visst haft en ointresserad-av-bananer-period. Så jag googlade och hittade ett recept där man inte behövde socker eftersom bananerna är så söta när de är övermogna, och då tyckte jag att även jag och Christopher fick äta den på en vardag, då vi normalt försöker undvika sötsaker. Att jag hade i några chokladpluppar får räknas som ett olycksfall i arbetet... Den blev i vilket fall väldigt god, så jag får nästan göra en till på de bananer som blev kvar! Recept finns här, om någon vill prova (receptet är väldigt knapphändigt dock, så jag kan tillägga att jag smälte smöret, fast det inte stod vad man skulle göra med det). Det var visserligen rätt så nervsammanbrottsframkallande att försöka baka en kaka med tre barn vinglandes på en pall och en köksstol, där den ena lyckades sätta på och stänga av spisen hela tiden när jag försökte smälta smör, en annan satte på vattnet på fullt spjäll och viftade runt med diskborstar och den tredje stod och försökte vara en duktig storebror och skrek åt sina systrar att sluta välta bunkar och peta med grejer... Men vi lyckades till slut.
Jag har fått ont i halsen igen, bara ett par veckor efter att jag äntligen blev av med påskens halsonda som höll i sig i 13 dagar. Jag förstår det bara inte, för jag mår inte dåligt över huvud taget i övrigt, inget snor, feber eller någonting, men det gör så ont i halsen att jag rycker till varje gång jag måste svälja. Så sjukt konstigt! Jag hittar ingenting när jag googlar heller; halsfluss ger ju fler symptom och förkylning likaså. Kan man få ont i halsen av sömnbrist? Hoppas verkligen det inte håller i sig lika länge den här gången åtminstone.

2 kommentarer:

  1. Hua...kan tänka mig att det är påfrestande, har tre barn också men enlingar och de kan klart testa mina nerver emellanåt. En spadag låter ju underbart som avbrott, hoppas du för det gott och tack för en härligt ärlig blogg! /Hanna

    SvaraRadera