lördag 30 maj 2015

IKEA och lekrum

Idag åkte vi till IKEA för att köpa en massa smågrejer, men det känns som att vi inte fick tag i nånting av det vi behövde.
Barnen hade åtminstone roligt och fick stanna och leka där de ville och fick springa runt utan att behöva sitta i vagnen.
Och Flora hade roligt i det lilla, med sin nya favoritgrej: att trycka in sig mellan mina ben, titta upp och säga "heeeeeej!"
Efter två timmar på IKEA och ett snabbt varv ensam på Hornbach där jag inte riktigt fick några klara besked om hur jag skulle få upp taklampor i de små sladdstumpar som hänger i taket (jag kan koppla in "sockerbitar" och kontakter och sånt, men normalt sett är det ju alltid en kontakt i taket och lampan som saknar kontakt - här har vi det tvärtom, och båda de två jag pratade med verkade kunna mindre om el än jag...) var det skönt att köra hemåt och titta på rapsfälten.
Mamma mötte upp oss vid huset igen för att vi skulle kunna få något gjort, och hon och barnen lekte både i trädgården och inne medan jag packade upp allt till lekrummet (och Lilly ville inte alls vara med mig, bara med mormor). Så här fint blev det! Sånt som ska hänga på väggarna har jag inte hunnit med än, och så behöver vi ett litet bord och stolar, men leksakerna är åtminstone framme och tältet är uppe.
Så länge man inte tittar på den galna fondväggen till vänster (som ska BORT) är det åtminstone fint.
(Alltså, bilderna på skådisarna i sig är väl fina, men den är så stökig, och dessutom är det en strukturtapet. Helt galen.)
Och vi har invigt spisen (induktion, tack och lov), ugnen (tyvärr inte varmluft, och den har bara en plåt, så jag måste tydligen beställa fler från tillverkaren, lagom smidigt) och diskmaskinen (den funkade, men var svår att packa ordentligt, jag som brukade vara tetrismästare på vår gamla diskmaskin) - det mesta i köket var faktiskt oanvänt efter att förra ägaren renoverat, så det är ju lyxigt.
Nu har barnen somnat svinsent igen, och jag orkar inte riktigt mer ikväll, så nu blir det ett avsnitt av The Good Wife och resterna av mammas rabarberpaj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar