torsdag 30 april 2015

Finlunch på stan

Idag åkte jag, Christopher, Flora och Lilly in till stan för att äta lunch på den japanska restaurangen Blue Light Yokohama. Vi försöker hinna med lite grejer innan vi flyttar från stan, och det här är ett ställe vi sagt länge att vi ska gå till tillsammans, efter att jag bara varit där med min syster Johanna.
Tjejerna åt som riktiga japaner. :) Här dricker Lilly misosoppa.
Flora älskade mina udon-nudlar (som jag glömde fota, här är Christophers Kara-age-kyckling i bentolåda).
Sen åkte vi och hämtade Alfred och drog till IKEA. Där köpte vi två nya pottor, eftersom tjejerna bara bråkar om den enda vi har nu, och eftersom IKEA bytt modell var det lika bra att köpa två nya likadana, särskilt som de bara kostade 19:-/styck.
Sen gick vi till sängavdelningen för att titta på 90-centimeters resårbottnar. Planen är att köpa två stycken, plus en 180-bäddmadrass för att ha i barnens rum i Landskrona. Det hann bli en del bråk mellan Alfred och tjejerna när de ville vara med och leka på lekstationen på sängavdelningen, men Alfred ville göra saker själv, och ingen av dem var alls så intresserad av att provhoppa sängar som jag hoppats. Flora lekte lite bakom ett tunt draperi, och vi hann få hjälp av en säljare med att bestämma vilka sängar vi ska köpa innan det blev allt för mycket skrikande - fast en del blev det. Vi ska i alla fall köpa en fast och en mjuk, för att jag och Christopher också ska kunna ligga där när det behövs, för fastheten spelar ingen större roll för barnen medan de är så här små och lätta, men när de kommer upp i runt 35 kg behöver de mjuk, medan jag och Christopher är för tunga för att den mjuka madrassens resårer ska må riktigt bra, så vi får ligga på den fasta sidan när vi ska sova där - och sen byta ut den fasta mot en mjuk när de blir bättre på att sova ensamma.
När vi kom hem hade vi fått paket från Next, fast jag beställde för bara två dagar sen (galet snabb leverans från England med DHL). Älskar Next! Vi hade köpt fem tröjor till Alfred, nio t-shirts till tjejerna och två badkåpor till tjejerna - allt det för knappt 900:-. Underbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar