fredag 3 april 2015

Långfredagen

Sent igår kväll kom min kusin Jesper med familj hit; vi bor grannar i stugan och barnen Maja och Kasper är Alfreds favoritsysslingar. Så så fort alla var vakna och klara idag sprang Alfred ut och lekte med dem. Mamma gick ut och gick med Flora och Lilly, och Christopher åkte till en driving range och testade sina nya golfklubbor, så jag hade nästan en hel timme för mig själv i solen på altanen tillsammans med en tidning. Otroligt lyxigt! Jag hann till och med bli lite solbränd på bröstet.
Och igår kväll kom också min syster Johanna och sambo Victor, så nu är hela familjen här, och det känns också väldigt lyxigt.
Vi tog en liten promenad ner till stranden och kände på vattnet. Det var kallt.
Flora vill äntligen hålla handen!
Sen stekte jag och Johanna pannkakor till hela gänget; nio personer. 18 dl mjölk - så många pannkakor har jag aldrig stekt förut, men eftersom vi hjälptes åt kunde vi hålla tre stekpannor igång samtidigt.
Mina finklädda små tjejer fick leka i solen på altanen.
Lilla Flora-loppan har varit väldigt mammig och ledsen stora delar av dagen, och jag tyckte hon kändes lite varm mitt på dagen, men det gick över. Hon har vägrat äta om hon inte har fått sitta i mitt knä, och hon har mest velat sitta hos mig och snurra på min ena bröstvårta hela dagen (det gör ooooont!). Mellan varven har hon varit glad, som tur är, men nu när det var dags att lägga oss hade hon feber - inte så mycket, men hon är varm. Alfred blev snorig i förrgår kväll och snorade hela dagen igår, men idag har han varit bra, så jag hoppas det går över lika fort för Flora. Christopher har också blivit snorig idag, så samma sak där: vore skönt om det går över fort, men vi har faktiskt delat upp oss inatt: Christopher och Alfred i gästrummet och jag och tjejerna på sovloftet.

Lilly har kompenserat för att Flora varit stillsam idag och har varit helt tossig ikväll. Hon har roat sig själv och hoppat och studsat runt. På bilderna här nedan hoppade hon och satte sig på dynorna, om och om igen, och både hon och Flora skrattade och skrattade.


Jag lade tjejerna ikväll, vilket jag typ aldrig gör nu för tiden, men det gick okej. Flora var så trött att hon vände sig om och somnade direkt (fast hon fick sova en stund på eftermiddagen också för hon var så trött och ledsen), medan Lilly var tokspattig. Hon låg inte still en sekund, förutom när jag testade att klia henne på ryggen, då låg hon still en minut ungefär och undrade vad som hände, men annars kastade hon sig fram och tillbaka och kravlade runt i 25 minuter. En liten stund kastade hon sig från sida till sida och drämde ena armen och benet så hårt hon kunde i mig varje gång hon vände sig mot mig - det var inte roligt alls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar