lördag 11 april 2015

Brädad av mormor

Idag har vi varit på våffellunch hos våra vänner Emil och Sofia. Vi var där redan klockan 11 för att passa deras barns tider, så tjejerna fick hålla sig vakna tills vi åkte hem vid halv tre, och det gick faktiskt ganska bra! Det var väldigt trevligt att vara där, det är så avslappnat att umgås med dem: Christopher slumrade till i soffan tillsammans med deras äldste son medan jag, Emil och Sofia halvlåg på golvet med de vakna barnen. Emil och jag har känt varann i 20 år snart, så det är liksom inga konstigheter. Det kommer bli tråkigt att flytta ifrån dem, men eftersom Emils föräldrar bor i Landskrona kommer det ju bli lätt att ses varje gång de är nere för att hälsa på dem!
Sen tog vi en snabb sväng till IKEA där vi behövde några småsaker; jag sprang in medan alla tre barnen sov i bilen tillsammans med Christopher, och när jag kom tillbaka hade alla precis vaknat så vi gick in och åt lite korv, vilket Alfred sagt redan innan att han ville.
När vi kom hem hann vi bara få av oss ytterkläderna innan mamma kom - hon ska på Finlandskryssning med nån tidning imorgon, tillsammans med sin kusin, och sen kommer hon tillbaka till oss på måndag igen innan hon åker hem på tisdag. Tjejerna har varit helt överlyckliga över att träffa mormor så snart igen efter påsken, så de har nästan ignorerat mig hela eftermiddagen och kvällen och bara lekt med mormor. :) Det var väldigt skönt, i ärlighetens namn, för jag var så trött att mitt huvud inte hängde med efter en natt med båda tjejerna på armarna igen, där jag inte kunde röra mig ur fläcken. Lilly hostade nämligen så mycket igår kväll och var så orolig att jag tyckte att det var bäst att jag sov med henne istället för i soffan. När hon hållit på och vaknat av hostan var femte minut mellan ungefär klockan 22 och midnatt skar jag upp en lök och lade i en skål med lite hett vatten och ställde på golvet nedanför sängen, efter tips från tvillinggruppen. Det stinker apa, men efter ungefär en halvtimme-timme slutade hon faktiskt hosta och hostade inte en enda gång till på hela natten.
Men de där nätterna tar kål på mig. Visst är det fint att båda mina döttrar vill ligga nära mig, och stundvis tycker ju jag också att det är supermysigt, men inte hela nätter. Jag får svinont i hela kroppen och kan inte sova ordentligt, så Christopher föreslog att vi nu för första gången i deras liv ska sätta på långsidorna på spjälsängarna och lyfta dit dem när de somnat. Men nu blev vi lite för sena ikväll, så när Christopher fixat den första sängen, men satt botten på näst lägsta steget och Flora direkt slängde benet över kanten när jag provade att sätta ner henne gav vi upp och bestämde att vi får fixa det imorgon istället, för klockan var för mycket för att skruva isär sängskrället igen innan vi ens kunde börja med den andra. Så i natt sover mormor i soffan och jag på en madrass på Alfreds golv.
Och förresten! Jag hittade den försvunna sladden i bilen idag! Den låg under en av bilbarnstolarna i baksätet. Yaaaaay!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar