tisdag 14 april 2015

Feber och förrådsröjning

Vår lilla Lilly har feber, en och en halv vecka efter hon började vara förkyld, och det gillar jag inte. Hon hade feber vid vilan igår också, sen blev hon bättre på eftermiddagen, och på kvällen var hon lite varm igen. Så idag ringde Christopher vårdguiden, och de sa att om hon har feber i mer än fyra dagar bör vi kolla upp henne, och att om det är slemhosta hon har så är det vanligtvis ingen fara, och att hon ska ligga med huvudet högt, och ge Alvedon om hon har mer än 39 grader. Vi har inte tagit tempen, men vi gav henne en Alvedon efter lunchen för hon var så hängig och ville inte äta.
På tal om att äta, så är jag så sabla less på våra kaosmiddagar nu. Flora har faktiskt ätit som en liten liten häst de senaste dagarna, men hon måste absolut sitta i någons knä, och det är ju så jobbigt att äta själv då, så jag orkar inte riktigt med det jämt. Nu har de ju fått stolar som de inte sitter fast i, men den duger inte för Flora, medan Alfreds går utmärkt när hon suttit i knät en stund. Sjukt irriterande.
Min mamma föreslog att vi kunde testa att låta barnen äta först och vi senare. men jag vet inte, då skulle den lilla egentid vi äntligen kämpat oss till när alla barnen somnat vid nio-halv tio försvinna igen om vi var tvungna att börja laga mat igen. Och vissa kvällar vaknar tjejerna så många gånger att vi aldrig skulle få nån mat. Så jag hoppas att även detta, som allt annat, är en fast som går över snart, så vi får försöka kämpa oss igenom den också.
Mamma kom förresten tillbaka hit igår efter sin kryssning, stannade över natten och åkte sedan hem på förmiddagen. När vi vaknade efter vilan pekade Lilly på att jag skulle bära runt henne i alla rum för att leta efter mormor... Sötnos. Som tur är kommer mamma tillbaka redan om en knapp månad när hon ska åka till Italien från Stockholm, för en dag före och ett par dagar efter resan. Då kan vi också få hjälp med barnen när vi måste börja packa ner hela bohaget i lådor. Vi kunde få två timmar i förråden när mamma var här nu (uppdelat på två tillfällen, så vi hade ungefär en timme i varje förråd) medan hon tog barnen, och vi var så sjukt effektiva att vi faktiskt lyckades få ordning i båda. Vi tog oss inte tid att gå igenom de där lådorna som står kvar i förråden från förra flytten, med gamla grejer vi vill spara, utan det får vi göra när vi packar upp istället. Och vi kommer ju faktiskt ha mer plats i nya huset så vi kanske inte måste slänga så mycket.
Idag försökte jag få lite ordning i klädkammaren också, men då blev tjejerna förstås nervösa, som de alltid blir när vi packar. Den kommer bli livad, den här flytten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar