lördag 4 april 2015

Förkylda tjejer

Jag fick lite sovmorgon i morse med lilla förkylda Flora: vi låg kvar till 9 när Alfred gick upp vid halv 8 och Lilly vid 8.
Flora har fortsatt vara väldigt hängig idag och velat sitta hos mig hela dagen, och Lilly har också blivit snorig, men har varit glad ändå och underhållit sig själv fascinerande väl och inte varit svartsjuk för att Flora har ockuperat mig.
Vi hade satt på dem superfina klänningar idag, så när det var dags för lunch tog vi av dem kläderna för att de inte skulle bli smutsiga i onödan, men det var lite kyligt, så jag föreslog att vi skulle sätta på dem pyjamasarna, eftersom det ändå började bli dags att tvätta dem. Tjejerna hade ganska nyss vaknat från sin förmiddagslur, men så fort vi satte på dem pyjamasarna började båda gäspa! Måste varit nån sorts betingad reflex - väldigt lustigt!
Efter lunchen var de fortfarande trötta, så jag tog ut dem på en promenad till i vagnen, fast de normalt inte sover mer än en gång per dag nu, och det var nog bra, för efter det var Flora mycket piggare och gladare. Hon hade visserligen fått en Alvedon efter lunchen för att hon knappt åt något alls och var så oerhört hängig - hon hade "bara" ungefär 39, men vi tyckte det var värt att testa med en supp, så den hjälpte nog till att pigga upp henne också.


Hur som helst fick jag åtminstone Flora att sitta i sin matstol till mellanmålet, och det har jag inte lyckats med sedan igår morse, så det var ju ett framsteg. Och de åt, lekte med varann och skrattade - det var så underbart att ha glada Flora tillbaka igen.
Sen fick de faktiskt leka med Alfred i hans "flygplan" som vi byggt av soldynor, fast han först inte ville släppa in dem.

Vid middagen var Flora mammig igen och skulle sitta i mitt knä, och det var först efter en stund som jag upptäckte att Lilly satt i sin stol och åt som en liten liten häst och babblade för sig själv och var hur nöjd som helst fast hon inte fick någon uppmärksamhet!
När vi alla ätit färdigt fick Lilly komma och sitta på Alfreds stol bredvid Christopher, och där satt hon och underhöll alla med att babbla och "sjunga" sitt nya favvoljud "oli-oli-oli-o", och imponerade på mormor, Johanna och Victor (Stella var på fest) med att kunna peka på alla saker de frågade henne var de var (lampa, bord, fönster, mormor, Johanna, näsa, öra o.s.v.). Hon är väldigt duktig på att peka på rätt saker nu, så hon kan verkligen många ord - Flora är inte riktigt med på noterna lika mycket på det. Men det betyder ju inte att hon inte är duktig - hon är bara duktig på lite andra saker istället. Jag tror att hon är inne i en fas där hon koncentrerar sig mer på motoriken; hon kan till exempel gå i trappor med en fot på varje trappsteg, medan Lilly kliver upp med en fot och sedan med den andra på samma trappsteg. Men Lillys språkliga framsteg märks tydligare för andra, och jag blir lite orolig ibland att Flora ska hamna i skymundan av sin spralliga syster. Lilly känns som att hon har stor potential att bli klassens clown, medan Flora är lugnare och försiktigare och mer hamnar i bakgrunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar