fredag 14 november 2014

Testa nya sovtider på dagarna

Efter att tjejerna somnat rekordsent några kvällar i rad (Flora sover inte än och klockan är över halv ett) fick jag en idé här nu ikväll. Normalt så går jag ju ut och går med vagnen mellan ungefär 11 och 13, sen äter vi lunch och sen hämtar vi Alfred klockan 15, och till dess har ju inte tjejerna hunnit bli trötta nog för att somna i vagnen igen, så vi måste låta dem sova eftermiddag i selarna inne, och det blir ofta alldeles för sent (precis före middagen vid 19). De gånger vi försökt lägga dem för natten vid 19 istället för bara för en tupplur har de bara sovit ungefär en halvtimme och sen krävt att få komma upp igen och så varit vakna ett gäng timmar till. 
Min idé nu är att istället äta lunch vid 12, gå ut vid 13 och hämta Alfred i slutet av tvåtimmarspromenaden. Antagligen kommer tjejerna hinna bli svingriniga av trötthet, men de kanske klarar sig bättre om de äter vid 12 - de vaknar ju först runt 9 och äter frukost vid 9.30-10, fast de äter för det mesta jättedåligt till frukost (antagligen för att de ammar så mycket på nätterna) att de borde kunna vara hungriga redan vid 12. Sen är då tanken att de inte ska behöva sova en gång till på eftermiddagen och istället somna för natten vid kanske 20-21 istället för 22-23 eller ännu senare. Jag vet flera i tvillinggruppen vars barn gått över till bara ett sovpass per dag när de varit runt ett år, så även om Alfred sov två gånger om dagen tills han var 1,5 så borde det inte vara omöjligt. 
Det vore så skönt att slippa krångla ut med vagnen och alla ytterkläder två gånger om dagen nu på hösten/vintern, så jag hoppas hoppas att det kan funka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar