torsdag 27 november 2014

Skrik, lussekatter och sjuårsdag

Åh, vi har haft ett par vidriga timmar ikväll. Flora var trött vid sextiden, så jag satte henne i selen för att sova en kort stund - och det blev en kooort stund. Efter bara ett par minuter började hon skrika, så jag provade att lägga mig med henne i sängen, men Lilly kom in (Christopher var på toa och mamma tittade på tv, så ingen stoppade henne), så Flora vaknade för mycket, så det var bara att gå upp. Men hon var ju svintrött, så jag provade selen igen, men nope, där ville hon absolut inte vara. Så hon fick sitta i mitt knä när vi skulle äta strax efter, men hon bara skrek och skrek. Hon lugnade sig ett par minuter när jag lade henne så hon fick hålla på mitt bröst, men det var kortvarigt det med. Jag provade att lägga oss igen, men hon bara skrek. Till slut gav jag upp och åt min middag med henne skrikande i knät, och när mamma ätit färdigt tog hon Flora och gick med henne tills hon somnade i hennes famn. Men efter tjugo minuter vaknade hon och skrek igen... Totalt höll hon på i ungefär två och en halv timmar tror jag, och jag vet inte vad det var för fel. Hon är snorig, men inte febrig, så kanske att det är tänderna, eller så var det bara att hon var så fruktansvärt trött. Lilly däremot har varit helt fantastisk: hon har inte sovit alls på eftermiddagen men har ändå varit superglad hela kvällen och roat sig själv medan vi varit upptagna med Flora. Alfred också, han åt snällt middag och tittade på tv sen.
Till slut lugnade hon sig i alla fall, och då började kampen med att försöka hitta något hon ville äta, eftersom hon inte åt en enda tugga till middag, så nu har vi lyckats lura i båda barnen de sista minimuffinsarna från födelsedagen, päron och lite pasta, men några mängder blev det inte direkt.
Vi tar några söta bilder istället för att uppväga eländet.
Vi satte upp hoppgungan för att fota den för Blocket-försäljning, och tjejerna fick prova den för första gången på flera månader, och Lilly älskade den! Så nu får vi se om vi kanske inte ska sälja den än ändå.

Äntligen fick vi ut armarna i de små tighta hålen på sidorna också.


Fast Flora körde den gamla vanliga armvarianten istället.
Jag tjuvstartade advent med lussekattsbak i eftermiddags också, så tjejerna fick sina livs första lussekatter. De gick hem!

Alfred har ju ätit det förr, men han var nöjd ändå.
För övrigt var det sju år sen idag som jag och Christopher träffades för första gången! Så jag fick en vacker bukett med röda rosor när Christopher kom hem från lunchen, och en burk med chailatte från Espresso House. :) Men det är först i övermorgon som vi har vår bli-ihop-dag dock, fast vi tycker idag räknas också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar