tisdag 4 november 2014

Promenadkängor

Jag måste bara tipsa: jag köpte ett par höst/vinterkängor idag för 199:-, till normalpris! Vi skulle handla mat på CityGross i Kungens Kurva, och när både Lilly och Alfred somnade i bilen precis innan vi kom fram körde vi först till sportaffären Decathlon för att jag skulle springa in och köpa nån sorts innebandyklubbetejp för att laga gummihandtaget på den breda tvillingvagnen. På vägen bort till innebandyhyllan gick jag förbi en skohylla och såg i ögonvrån en skylt där det stod 199:-. Jag stannade till och tittade, och såg att det var vandrarkängor som skulle klara -5 grader som "bekvämlighetstemperatur" och ner till -10 om det knep, samt var vattentåliga, och de var i juniorstorlekar upp till 38. Eftersom jag inte har några bra höstskor och mina Kuoma-vinterstövlar som jag köpte förra året är rätt klumpiga så provade jag storlek 38, och de var jättebekväma. Perfekta för barnvagnspromenader i höstrusk, och för 199:-! Galet!
(Decathlon har tydligen bara butiken i Kungens Kurva i hela Sverige nu, men jag läste att de ska etablera nätbutik snart.)
De visade sig ha mycket billiga barnvinterkläder, men jag tittade inte jättenoga nu eftersom vi har det mesta vi behöver den här säsongen, men bra att veta till nästa år.
Och på tal om höstkläder: vad jag älskar tjejernas fleecejackor från Next! De är så fina i dem att jag önskade dem i större storlekar av barnens farmor och farfar i ettårspresent, så nu har vi dem i nästa storlek också. Klänningen Lilly har under är också från Next.
Flora hade på sig en matchande i grönt förut, men märkligaste grejen hände vid lunchen idag: tjejerna satt och åt (förvånansvärt bra med tanke på hur uselt de ätit de senaste dagarna) och plötsligt lät det som att något rann ner på vaxduken under deras stolar. Vi tittade ner, och jo, det var blött på golvet under Flora, och hon hade inte fått något att dricka än. Så på något underligt vänster lyckades hon kissa utanför blöjan, fast det såg ut som att den satt som den skulle. Hur konstigt som helst! Så klänningen fick åka av och i allt stök slutade båda äta igen. Det är ju en evig tur att de båda ammar fortfarande, för annars vet jag inte vad de skulle leva av för tillfället.
I övrigt idag har Flora blivit "observerad" i en timme efter lunch. Vår kompis Sofia, som är gift med min gamle vän Emil, har börjat plugga psykologi och hade i uppgift att observera ett barn mellan 4 och 18 månader för att titta på hur hen söker kontakt, vad hen förstår, vad hen leker med och lite sånt, och eftersom man inte fick ta sitt eget barn frågade hon om hon fick komma hit, och det fick hon såklart.
Just nu har jag Flora sovande i Björnen, eftersom hon inte somnade i bilen förrän precis när vi kom hem, och Lilly vankar omkring på golvet och verkar inte riktigt veta vad hon ska ta sig till utan Flora. Det är hemskt gulligt, vi har märkt av samma beteende förut - men när Flora är vaken ensam brukar hon vara jättenöjd. Kanske gillar Flora att vara ensam ibland för att Lilly alltid snor hennes grejer... Det ska bli intressant att se om det fortsätter vara så när de blir äldre också, om Lilly kanske är mer beroende av Flora än tvärtom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar