måndag 17 november 2014

Sovande barn

Det här med sömnen alltså: mycket tjat om detta eviga kapitel nu. Jag ger upp min idé om nya sovtider på dagarna redan, för idag var det likadant igen: redan vid 11 var tjejerna svintrötta och supergriniga, trots att de inte vaknat förrän vid halv tio. Så det var bara att gå ut så fort vi var klara igen, vid halv tolv, och sen ta en snabb lunch innan vi hämtade Alfred.
Vi gick och handlade lite när vi hämtat; till Systemet och köpte vin och min favorit-alkoholfria dryck Nigrum (en svart vinbärsmust, typ, som nästan smakar som vin), sen fick Alfred en varmkorv och sen till Apoteket för att köpa tandborstar och reflexer till Alfred och vagnen. När vi kommit halvvägs hem var Alfred trött och bad mig bära honom en liten bit, så det gjorde jag, och då somnade han mot min axel, den lilla gullisen. Och när vi var nästan hemma såg jag till min förvåning att Lilly började nicka till i vagnen, och när jag väckt Alfred och ställt ner honom för att köra ner vagnen i förrådet sov hon djupt. Då kunde jag ju inte tvinga den lilla stackaren att vara vaken, trots att hans läggtid på kvällen också bara blivit senare och senare, så jag tog upp Flora i selen och så fick Alfred sätta sig i vagnen och somna om med Lilly, och så spankulerade jag runt en halvtimme med mina tre sovande barn.
Att tjejerna sov såpass tidigt kanske kan ge lite hopp om kvällen nu, men vi får se. Själv är jag så trött idag att det är som att jag har en suddig film i ögonen, för Lilly var så sprattlig och jobbig inatt utöver att jag lagt mig vid ettiden flera nätter i rad.
Igår glömde jag förresten berätta om min effektiva morgon! Christopher går ju alltid upp med Alfred, som vaknar först, medan jag ligger kvar med sjusovartjejerna, men nu hade han frågat om inte han kunde få ligga kvar en morgon. Risken är då visserligen rätt stor att tjejerna vaknar tidigare, eftersom jag inte är där och kan söva om dem med brösten, men när Alfred vaknade (välsignat sent vid halv nio) gick jag i alla fall upp med honom.
Jag satt med honom en liten stund och tittade på Barnkanalen, men när han blev hungrig och jag gick till köket för att värma risgrynsgröt åt honom kom jag på att jag ju för en gångs skull hade tid att göra något utan att två småtjejer klängde på mig. Så jag satte på ugnen och tog fram fatet med kakdegspluttar jag gjorde i fredags för att göra egen cookie dough-glass, men det blev ärligt talat inte särskilt gott, så jag bestämde mig för att grädda dem som blev över till minikakor. Sen tog jag fram paketet med 1,75 kg högrev som var bäst före idag och skar upp den och lade i två grytor; en till oss och en utan salt till tjejerna, och så fick det börja koka (och koka över tre gånger) och koka i ungefär två timmar tills vi skulle åka. Sen kunde vi ta fram dem när vi kom hem och krydda klart och äta till middag, snabbt och enkelt. Och vid kvart i tio vaknade tjejerna och Christopher.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar