torsdag 11 december 2014

Pengar pengar pengar

Det här med pengar, att man ska behöva hålla på och tänka på sånt tråkigt hela tiden! Jag har liksom bättre saker för mig. Jag har försökt vara duktig och inte göra åt så mycket pengar nu när jag bara har vårdnadsbidraget, men det är ju ändå saker jag måste köpa! Som julklappar (jo, det måste jag, för det vill jag), mat och idag även vintervantar till tre barn. Vi har några små vantar som är kvar från Alfred eller som vi har fått och så, men inga bra som sitter kvar på händerna, så idag slog jag på stort och köpte riktiga vintervantar från Didrikssons i en butik i Fruängen, till alla tre. De kostade egentligen 199:-/par, men var nedsatta med 20%, men det blev ju ändå 480:-. Och det är ungefär en tolftedel av vad jag har i inkomst just nu. Och min inkomst är hälften av mina utgifter. Åh, det är så tråkigt det här!
Men nu behöver i alla fall mina ungar inte frysa om händerna. Och mina sparpengar är väl till för att användas till viktiga saker, eller?
Önskade en låt på Musikhjälpen nu ikväll också, för jag tycker att årets ämne "Stoppa spridningen av hiv" är oerhört viktigt, och jag tycker att alla som läser också ska önska en låt om ni kan!
Jag har plötsligt råkat bli typ supergivmild nu också, lagom dåligt tajmat, för igår köpte jag dessutom mat till en tiggare... Det är en rumänsk tant som sitter här i Västertorps centrum som liksom har siktat in sig på mig, för jag går förbi med vagnen så ofta, så på sistone har hon följt efter mig in på Hemköp två gånger och pekat på färdigmaten. Första gången sa jag bara nej, och igår också, tills jag såg henne i kön lite bakom mig med en liten påse revbensspjäll och ingen annan som tänkte hjälpa henne, så då betalade jag de 28:- de kostade. Sen gick jag och funderade lite - risken finns ju nu att hon kommer fortsätta följa efter mig in i affären och vilja att jag ska hjälpa henne igen, och jag tycker faktiskt inte jag har råd med det, så istället gick jag tillbaka och bad att få prata med butikschefen. Jag har nämligen både läst och hört så mycket om "dumpstring" på sistone att jag tänkte att vi kunde köra en sån variant. Dumpstring är att ta mat som butiker har slängt - sånt som antingen har passerat bäst före-datum eller t.ex. grönsaker som är fläckiga så ingen vill köpa dem, även om det egentligen inte är nåt fel på dem. Det är olagligt att ta mat ur butikers containrar (vilket ju är löjligt, de har ju slängt det, men det räknas som stöld), men en del butikschefer godkänner det ändå i praktiken. Så jag tänkte att istället för att slänga färdiglagad mat som är lätt att äta utan bord och stol så kunde de väl kanske ge lite till de båda damerna som sitter utanför Hemköp och Coop i Västertorp?
Men nope. Tydligen har Axfood nån sorts princip om att det inte är okej, för om utifall att någon skulle må dåligt av deras slängda mat så vill de inte bära ansvaret för det. Tydligen får inte ens personalen ta hem det dagsgamla brödet, som man alltid fick när jag jobbade på ICA för tjugo år sen, längre. Och det är ju för sorgligt. Butikschefen är ju medveten om att det inte är nåt fel på maten, men han får inte ge bort den ändå, även om han hade velat. Och det här stör mig faktiskt, så nu måste jag nog kontakta Axfood också. Att jag ska behöva köpa mat åt en stackars fattig kvinna när butiken hon sitter utanför slänger en massa fullt ätbar mat är ju bara idioti. Nån som vill vara med och pusha på livsmedelskedjorna? Vi kanske kan påverka om vi är många som tjatar på dem?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar