torsdag 18 december 2014

Lekande barn, sill och julgodis

Jaha, så gick det med den snön; den försvann idag redan. Och på julafton ska vi tydligen få 8 plusgrader nere i Lysekil. Jag är i och för sig inte så pjoskig med det där med vita jular, men lite tråkigt är det ju om det är alltför grådaskigt. Men vi får se, kommer solen fram istället vore det ju fint. 
Idag hämtade Christopher Alfred, och då passade jag och tjejerna på att låta robotdammsugaren gå ett varv. Vi har en osedvanligt korkad robotdammsugare som alltid trasslar in sig och fastnar mellan bordsben eller kör fram och tillbaka hundra gånger på samma ställe, och det var ganska bra idag när tjejerna tyckte den var läskig. Lilly vågade sig på att peta på den efter en stund, men Flora höll sig i mitt knä på behörigt avstånd. Jag fick förresten köra den manuellt till slut efter att den dammsugit under köksön i typ fem minuter... Då vägrade den köra närmare än 10 cm från en ballong som låg på golvet, men drog sig inte från att köra på Lillys ben. Bra där Samsung NaviBot. Tur att jag fick den gratis.
Bara för nån månad sen tyckte jag ju att det var så hemskt jobbigt att vara ensam med alla tre barnen. Men nu plötsligt känns det mycket lättare att vara med alla tre än att vara med bara tjejerna, för Alfred leker så bra med sina systrar nu. Idag var Christopher visserligen hemma, men stod och strök ett berg av tvätt, men ändå hann jag göra tre sorters sill till jul, eftersom barnen lekte ihop. Helt fantastiskt är det!
Sillarna blev från vänster till höger lingonsill, senapssill och citrussill med julkryddor. Kul med sillinläggningar!
När Christopher lade Alfred ikväll hade jag, Flora och Lilly det supermysigt! Vi hade värsta pusskalaset - de gick lite fram och tillbaka och pysslade med grejer, och mellan varven kom de till mig och pussades och gosade, och ibland pussade de varann också. Jag vet att jag gnäller på dem ibland när de bara drar och sliter i mina bröst, men för det mesta är de ju alldeles underbart fantastiska! Och att vi har fått två såna här små godingar samtidigt, det är ju sån lyx!
Flora satt och spelade lite på trumman de fick av gudmor Jennie i ettårspresent, men så kom Lilly och försökte slita trumpinnen från henne. Jag stoppade henne och gav henne en Duplo-bit istället för att slå med, och det var jätteroligt - och Flora tyckte det såg så kul ut att hon gav Lilly trumpinnen och tog legot istället, och så var båda nöjda och glada. :)


Sen fick vi tjejerna att somna i selarna och tog en överdådig fika med lussekatter och de sju sorters julgodis jag gjort. Uppifrån och från vänster till höger är det fransk nougat med choklad och nötter, lakritskola, pepparkakskola, chokladkola, blåbärspraliner, hallonpraliner och längst ner ett amerikanskt recept med choklad, nutella, saltkolakräm och marshmallowfluff.
Sen vaknade båda tjejerna när vi försökte lägga ner dem och vägrar somna om, så nu har vi samma gamla skit som vanligt igen med två vakna ungar klockan kvart i tolv. Särskilt som vår plan är att åka mot Lysekil klockan åtta på lördag morgon känns det ju sådär att vi aldrig kommer i säng före halv två. Det går verkligen verkligen inget bra med våra barns sovtider, Suck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar