lördag 20 december 2014

Lysekil

Idag körde vi till Lysekil. Läggningen igår gick bra till slut, och vi kom i säng före elva tror jag det var (utom Christopher som packade bilen och körde ett varv för att batteriet var halvdött). Sen vaknade Lilly var 20-30:e minut som vanligt, så jag var vaken och gick upp före klockan skulle ringa klockan 7. Då vaknade Lilly också, och Flora en stund efter, bara för att jag var borta, så det gick ju enkelt. 
Jag gjorde gravlaxsås vid halv åtta, helt normalt (enklare än att släpa med eller köpa ingredienser), och sen kom vi iväg vid kvart över nio. 
Det är så konstigt, så fort vi ska nånstans lyckas vi packa bilen exakt proppfull så att det inte går in en pinal mer, men vi får alltid med oss precis det vi ska. Den här gången behövde vi inte ta med några skrymmande bebisgrejer mer än vagnen och lite blöjor, men ändå blev bilen full. Hopplöst det här. 
Vi tog E4:an över Jönköping och sen Borås-Göteborg, för att även om E20:an är lite kortare är det en skitväg som är jobbig att köra. Hörde sen på nyheterna att det var en stor seriekrock där, så det var tur att vi inte ville ta den vägen. 
Alla barnen var superduktiga trots att resan inklusive paus tog åtta timmar. 
Här pausade vi för lunch på Rasta vid Ulricehamn. 
Barnen hade jättekul och sprang runt, och Alfred var duktig och höll koll på sina systrar. Och så träffade vi en 7-månaders pojke som var lika stor som Flora - hon är verkligen liten, vår lilla tös. 
Myshörna där Alfred hoppade runt. 
Lilly håller gärna oss i handen när hon går, men inte Flora. Här kaxade hon runt själv dock. 
I bilen sov tjejerna i två omgångar, lekte lite med min mobil (jag läste mig till att man kan spärra hemknappen så Flora inte sätter igång Siri jämt), jag mutade dem med Havrefras ibland, och när de började bli riktigt less på slutet sjöng jag (jag körde bara en knapp timme när de sov), och jag är väldigt stolt över alla våra tre duktiga barn!
Nu ska vi snart försöka sova fyra pers i en 160 cm-säng utan långsidesfri spjälsäng bredvid för extra utrymme (Alfred sover i en spjälsäng istället faktiskt, han tyckte det skulle bli kul). Vi får se hur det går inatt, annars får vi klura ut nåt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar