måndag 8 december 2014

Nattliga funderingar

Jag sov jättedåligt inatt, men det var först framåt sen eftermiddag som jag kände av det - på förmiddagen fick jag en massa mysig egentid med Alfred, när tjejerna sov som stockar i sina sittdelar inne efter att vi lyft upp dem när de fått somna ute på en kort promenad (bättre taktik än att söva dem inne i sittdelarna tydligen); Alfred hjälpte mig slå in julklappar (klippa papper, tejpa, hålla finger på snöre, samt skriva sin bokstav på paket till mormor) och sen bakade vi julbullar.
Men efter eftermiddagsmellanmålet tog jag slut, jag orkade inte torka av matstolar och golv en gång till, jag orkade inte med att tjejerna klättrade på allt inklusive mig och jag orkade inte med att de slet i mina kläder för att komma åt brösten hela tiden. Så jag flydde till tvättstugan, men fick med mig min lilla duktiga hjälpreda Alfred dit också, och han har ju blivit så stor att han faktiskt kan hjälpa till med saker på riktigt. 
Anledningen till att jag sov så dåligt var förstås som vanligt att framför allt Lilly sov oroligt och åt ofta, men också att jag inte somnade förrän efter tre nån gång. Lite oklart varför, det kan ha varit Lilly, det kan ha varit fullmånen, men det kan också ha varit att jag strax innan jag gick och lade mig kollade vilka som tackat ja till en glöggfika hos några gamla kompisar nästa lördag och såg att min expojkväns nuvarande fru tackat ja (han har inte Facebook). Det tog slut mellan mig och mitt ex för sju och ett halvt år sen, efter att han varit otrogen med just henne, och det fick jag veta på vår elvaårsdag. Jag har fortfarande inte träffat henne, och det känns som att det nu har gått så lång tid att jag nog kan klara av att göra det nu - men: jag är långsint. Så även om jag rent rationellt kunde säga att det är klart jag kan träffa dem i ett möblerat rum, så tror jag att det satte sig på hjärnan på mig ändå så jag hade svårt att sova.
Jag kanske ska tillägga att jag själv många gånger funderade på att göra slut med exet, och vårt sista år eller så var väldigt tråkigt och gick på slentrian, och jag var nära några snedsteg jag med, men jag låg inte med någon annan och jag tog inte steget att göra slut, det gjorde han (efter att jag tvingat honom att säga vad som var fel, visserligen), så det var ändå hemskt jobbigt när det tog slut. Och att han sen faktiskt gifte sig och skaffade två barn med den han var otrogen med, särskilt som han sagt till mig att han varken ville gifta sig eller skaffa barn, det stör mig ändå lite fortfarande. Trots att jag vann: jag fick ju Christopher och världens tre finaste barn och är lyckligare än någonsin.
Så ja, jag är långsint, och missunnsam på köpet. So sue me. Men det finns väl inget tvång att skaka hand med en kvinna som legat med ens sambo, fast hon visste att han var upptagen, va? Och om det gör det, finns det nån lag som säger att jag inte får dränka hela min arm i handsprit direkt efter? Men i övrigt kommer det nog bli trevligt. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar