onsdag 11 juni 2014

Ullared!

Idag åkte vi till GeKås i Ullared (jag, mamma och tjejerna)! Det var rätt så fullt på parkeringen, men inte för fullt därinne, och det var inga problem att få två kundvagnar med babysits. 
Vi hade varsin sele också så vi skulle slippa ha med vagnen i mammas lilla cabriolet, och det gick bra att alternera kundvagn och sele. 
Jag hade skrivit en lista med saker jag skulle titta efter, och höll mig hyfsat till den och slängde bara i lite extra soppåsar och schampo och några småsaker till. Eller förresten, en gul regnkappa kanske inte räknas som en småsak..? Fast när den bara kostar 199:- gör den nog det ändå. 
Annars var det mest grejer till barnen jag var ute efter, och främst då till tvillingarna. 
Det blev bl.a. några olika varianter av haklappar, ett par flaskor med mjuk pip för vatten, ett UV-tält, hörselkåpor, ett par bollar och en gåstol att dela på. Jag hade frågat i tvillinggruppen om folk tyckte bu eller bä om gåstolar, som jag själv alltid varit skeptisk till, men nu när båda tjejerna envisas med att alltid vilja stå upp tänkte jag att det kunde vara bra eftersom det är nästan hopplöst att hålla i dem stadigt båda två samtidigt. Några som kommenterade älskade gåstolar, några tyckte det var förkastligt, så jag kompromissade och köpte bara en att dela på, så är det ingen större risk att de sitter för länge och pajar sina möjligheter att lära sig gå. ;)
Och första testet var lyckat: de tyckte det var superroligt att sitta och leka med lekbågen, och sprattlade sig lite försiktigt fram och tillbaka. 299:- var den lätt värd. 
Till Alfred köpte jag en håv, en lampa och ett verktygsset. Jag har redan glömt vad jag köpte mer, förutom lite rotfrukter och äpplen (halva normalpriset på Granny Smith!) på den numera enorma livsmedelsavdelningen - eller jo: lite trosor och ett par bikinitrosor till mig och några chokladbitar vid kassan kommer jag ihåg också. Och svenska jordgubbar utanför. Och en keramisk stekpanna också ju! 1890:- handlade jag för totalt därinne - jag är väldigt prismedveten, och en hel del saker där är faktiskt inte billigare än i vanliga affärer, men mycket är ju billigt förstås. Men att jag har bra koll på priser gör åtminstone att jag inte går helt bärsärk i shoppandet, även om nästan 2000:- är rätt illa ändå. 
Sen hittade jag ett par sandaler i en sko-outlet mittemot GeKås som var enkla, bekväma och snygga och lite för dyra (450:-) - jag har alltid oerhört svårt att hitta sandaler och kan inte förstå varför det ska vara så omöjligt att hitta stilrena och bekväma sandaler till ett bra pris. Alltid är det nåt fel: kardborrband, glitter, för många konstiga remmar, klackar, för hårda platta sulor eller nåt annat dumt. Galet. Men idag hittade jag i alla fall ett par ljusbruna med lagom många remmar och en lagom stunsig sula. Och så hade de supersöta Kavat-stövlar till barn för 299:- men de var för stora, så det får vänta nåt år. 
Sen lunch och sen fika hos min morbror Nisse och hans sambo Eva, som har stuga i närheten och ville träffa tjejerna. Och på vägen hem blev det soligt igen efter en regnig och mulen dag: perfekt!
Nu har vi precis fått båda tjejerna att somna - klockan 23.54! - så det är dags att gå och borsta tänderna. God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar