söndag 29 juni 2014

Namnens historia i agendan till dopet

Jag kom på att jag aldrig lade upp historien bakom flickornas namn som vi skrev med i agendan till dopet, så här kommer det, tillsammans med framsidan på programmet (bilden ovan), vilken var matchad med inbjudan (Christopher formgav, så klart, eftersom han är AD).
- - - - -
FLORA
Innan vi visste att det var tvillingar hade vi redan bestämt oss för namnet Flora om det skulle bli en flicka. Namnet kom till oss från lite olika håll; en fd kollega till Sara har en dotter som heter Flora plus att det finns en liten grusväg vid Christophers sommarstuga som heter Florastigen.

BELLA
Kommer från Saras syster Fina som hette Bella i andranamn. Trots att det tog många år innan hon började tycka om namnet är det vårt sätt att minnas och hedra flickornas moster. Vi tycker också om att namnet betyder “vacker”.

MARGIT
Kommer från Christophers farmor som betyder väldigt mycket för honom. Tyvärr är resan från Trollhättan för lång för henne så idag är hon med oss i tanken.
Ich liebe dich, I love you, have you key.

LILLY
Av en lång lista med namnförslag gillade vi Lilly mer och mer för varje dag som gick och tanken på ett blomtema för flickornas namn började ta form. Vi var först oense om hur det skulle stavas, men när vi fick veta att stavningen med två L funkar även internationellt så valde vi det.

VIVA
Från början var det tänkt att Axelina skulle bli Lillys andranamn men när Christopher blivit nedröstad tittade vi vidare på andra blomnamn och fastade direkt för Viva. Vi tycker också om namnets betydelse “den levande”.

HELGA
Kommer från Saras danska oldemor (gammelfarmor) som stod henne väldigt nära, och också var hennes gudmor. Namnet blir även en påminnelse om flickornas danska arv.
- - - - -
Och här är Florastigen-skylten.

2 kommentarer:

  1. Mina döttrar heter Viola Signe Axelina, och Elsie Berta Senobia�� första gången jag hör någon ens fundera på namnet Axelina! Kul!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Christopher hälsar att du har god smak. :) Och Axelina har ju till och med en namnsdag - det har inte ens Flora, som man kunde tro var ett vanligare namn.
      Senobia, vilket ovanligt namn! Var kommer det ifrån?

      Radera