onsdag 4 juni 2014

På väg till bästkusten

Nu är vi på väg till västkusten! För mig och tjejerna blir det för hela sommaren, medan Christopher och Alfred åker tillbaka upp på söndag och jobbar/går på förskolan en vecka till innan de kommer tillbaka och stannar i två månader. Vi hyr ut lägenheten under hela den tiden till en kompis kompis och hans tjej, från Norge. Vi träffade killen i söndags, och han tyckte lägenheten var fin, så det var ju bra. Så de senaste dagarna har jag plockat undan grejer, dels för att de ska få plats, dels för att jag vill ställa undan vissa grejer, och jag har haft ett gäng listor med grejer jag måste göra, men Christopher får göra det sista i nästa vecka förstås. 
Men först kommer dopet! På fredag är det dags. Väderprognosen har pendlat mellan regn och sol varannan dag, och jag hoppas så på åtminstone inte regn (mulet funkar om det krävs) eftersom vi ska vara utomhus. Härom dagen gjorde jag viol- och lakritskolor till fikat, och när jag plötsligt igår kväll i småpanik kom på att ingen dragit ihop insamling till present till förskolefröknarna till sommarfesten/avslutningen idag var de bra att ha som en liten present. Jag ställde mig också vid elvatiden på kvällen och kokade tre burkar hallonsylt av frysta hallon (med två vakna men extremt tröttgnälliga tvillingar med mig i köket), så de fick varsin burk sylt och varsin liten påse kola. Alltid nåt i alla fall. 
På tal om presenter köpte jag lite smågrejer på LipFish-utförsäljningen idag till tjejernas gudmor Jennies nya bebis som vi ska få träffa på dopet och till min danske halvbrors dotter som redan hunnit bli nästan ett och ett halvt utan att jag hunnit träffa henne - men ingenting till tjejerna. Det var rätt utplockat och jag köpte ju så mycket sist, så idag blev det bara en T-shirt till Alfred, för det hade jag lovat honom - han ville ha en röd eller orange, men det fanns inte kvar i rätt storlek, så det fick bli en blå istället, och jag hoppas det duger eftersom han redan är noga med kläder. Han blev åtminstone glad härom dagen när flytbaddräkten jag köpt på Tradera kom hem, fast han sa när han såg den på datorn att han inte ville ha den. Han provade den direkt och fick en så bullig och gullig mage i den. 
Så nu är vi redo för två månaders badande!

2 kommentarer:

  1. Alltså, jag vill ju vara din förskolefröken och få såna goda presenter ("Jag vill vara din förskolefröken", bra titel på något, hm?).
    Hoppas ni får det supertoppenfint på Västkusten, det låter härligt att vara borta så länge.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, det är ju en underbar titel! Frågan är bara vad vi ska göra med den. ;)
      Tack! Det ska bli superskönt!

      Radera