onsdag 24 juli 2013

Trött och seg plus en träningsdocka

Idag har jag varit oerhört trött och seg, utan nån helt klar anledning. Jag somnade visserligen inte förrän efter midnatt (vi har lite semestertider här, så Alfred lägger sig inte förrän runt klockan 22), men fick sova hela natten till nästan 8, för Christopher tog Alfred när han vaknade på natten. Men ändå var jag helt slut hela förmiddagen, och piggnade till lite först när jag vilat i de två timmar (!) som Alfred sov mitt på dagen. Sen höll jag ändå på att gäspa käkarna ur led halva eftermiddagen trots att jag inte kände mig så trött.
Jag måste ta och lägga mig nu så jag förhoppningsvis blir lite piggare imorgon, idag var för tråkig helt enkelt.
Men först: vi köpte en babydocka till Alfred iag. Han lekte så fint med en som låg på MVC härom veckan, så jag tänkte att det kanske kan vara bra att öva lite på en docka innan tvillingarna kommer (nej, jag köpte inte två för de kostade 330 spänn styck, nån måtta får det vara). Han har alternerat mellan att hålla den snällt och att dänga den i golvet. Det blir intressant det här. Vad jag tyckte var intressant var också att den lilla nappen som hörde till dockan bara går att få in i munnen på den om man klämmer ihop kinderna stenhårt och pressar in nappen med våld. Känns inte direkt som det bästa sättet att lära Alfred hur man ska ge hans småsystrar nappen... Om de nu kommer ta napp, Alfred gjorde aldrig det fast vi försökte. Han ville bara ha bröstet som tröst, och det funkade ju med ett barn, men med två känns det som att det nog blir mer praktiskt med nappar. Alfred började med napp när han skulle sova när han var precis runt två år, antagligen för att han sett andra barn på dagis ha napp och blev nyfiken, men nu har han slutat igen, han är bara inte intresserad av den.
Kanske inte den sötaste dockan i världshistorien (och definitivt inte med de finaste kläderna), men den är mjuk och go och drygt 40 cm lång, så det fick bli den.
Och just det ja: vi var på IKEA efteråt, och Christopher hörde en pappa säga till sin lilla dotter som ville sno dockan från Alfred att det fick hon inte, för "den är flickans". I den här åldern skulle jag säga att det syns ganska tydligt att Alfred är en pojke, men har man en rosa docka så blir man tydligen automatiskt en flicka. Där ser man.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar