lördag 6 juli 2013

Järntablettskrångel

Alltså de här sabla järntabletterna. Ni är ju några som skrivit att ni fått rådet av era barnmorskor att inte hålla så noga på det där med att man absolut inte får ta dem med mat, men eftersom mitt värde fortfarande är så lågt så försöker jag ändå hålla mig till det. Idag tog jag min på eftermiddagen istället, och tänkte att fyra timmar mellan lunch och middag klarar jag väl lätt utan att äta (eftersom det står i bipacksedeln att man ska ta dem minst två timmar efter och två timmar före mat), men schöven vad hungrig jag var efter tre timmar! Så imorgon går jag över till att ta dem på morgonen istället - det stod ju faktiskt också, vilket jag glömt, att man även kan ta dem på tom mage på morgonen "ungefär en timme före frukost". Alfred brukar alltid vakna till någon timme före vi går upp, så då kan jag ju ta dem då, tänker jag. I värsta fall får jag väl vänta en stund med att äta frukost ifall jag inte skulle vakna tidigare någon gång.
Jag fick lite ont i nedre delen av magen ungefär en halvtimme-timme efter jag tagit tabletten, så det kanske är det det berott på på nätterna. Jag hoppas nog det, för i så fall kan det ju betyda att det kan bli bättre på nätterna. Å andra sidan kanske jag får mer ont i magen på dagarna istället, men det får jag väl ta när jag kommer till det i så fall.
Ikväll är jag i alla fall glad att jag kan få äta några små godisbitar i soffan, vilket jag inte kunnat göra på de 6-7 veckor jag varit noga med att inte äta något efter middagen för att kunna ta tabletten när jag går och lägger mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar