torsdag 25 juli 2013

Mängder av sammandragningar efter... ni-vet-vad?

Nu ni, damer/kvinnor/tjejer som läser och som är eller har varit gravida, tänker jag gå in på lite personliga grejer, och hoppas på att få kommentarer från er (det går ju att vara anonym i kommentarsfältet, om man skulle vilja det). Nu tänker jag nämligen prata lite sex.
Jag som ju läser det mesta om graviditet vet såklart att det är helt normalt att få en sammandragning efter sex, av två olika skäl: 1) orgasm framkallar sammandragning, och 2) om man inte har sån tur att man får orgasm så framkallar även sperma sammandragning, så om det går bra för åtminstone ena parten så får den gravida kvinnan en sammandragning. Okej. Så långt är jag med.
Men: är det verkligen meningen att man ska få miljarders sammandragningar i flera timmar efter man har haft sex? Nu behöver vi inte gå in på detaljer om hur ofta och när och sådär jag har haft sex, men jag har märkt ett par gånger nu att även dagar när jag inte haft alls många sammandragningar i övrigt så har det kommit ett helt gäng under resten av dagen då jag haft sex. Och även om det nu inte ska vara farligt med sammandragningar så länge de inte är regelbundna eller gör ont och går över vid vila, så är det ju ändå obehagligt, tycker jag. Är det någon mer än jag som råkat ut för det här?
Det gör ju att man blir mindre sugen på sex, och det är ju synd eftersom det är en av fördelarna med andra trimestern: allt det där extra blodet som swoshar runt i kroppen hamnar ju på strategiska ställen, som t.ex. könet, och då är det lättare att bli sugen på sex än annars (japp, det har jag också läst om. Det är rent fysiskt.). Och eftersom det, åtminstone i mitt fall, inte blir så vidare mycket sex varken när jag mår illa eller när man har en liten bebis så är det ju trevligt både för mig och pappan när jag väl vill och orkar. Så, det jag vill ha er feedback på är alltså: brukar/brukade ni också få många sammandragningar länge efter sex?

6 kommentarer:

  1. Har en liten tjej på ett par år, så det var ju ett tag sedan den graviditeten... Minns dock som du säger, sexlusten kom absolut tillbaka, och med besked, under andra trimestern! Däremot kan jag inte komma ihåg att det gav så mycket sammandragningar. Men jag kan vara fel person att svara, upplevde inte några obekväma sammandragningar förrän preciiiis på slutet av graviditeten. Förstföderska dessutom som sagt. Kan tänka mig att det känns mer på alla sätt när man är omföderska, man vet ju också hur sammandragningar och annat känns, så man är väl mer medveten.
    Ha en fin kväll och hoppas ni kan njuta av varandra trots lite obehag... /Lise

    SvaraRadera
  2. Tack Lise! Och du har nog rätt, när jag tänker efter så minns jag inte att jag hade samma problem under första graviditeten, så det är säkert för att det är andra gången.

    SvaraRadera
  3. Hallå!

    Enligt min bm så ær man kænsligare ju fler barn man får, hade inte heller direkt några kænningar med Leon, men nu med denna så kan man få som træningsværk.. hehe allt ær tydligen mkt kænsligare nu då livmodern och allt det hærliga dær nere redan blivit utsatt før att bæra barn tidigare. / Mette

    SvaraRadera
  4. Ujuj..då har man nog det att "se fram emot" när det blir dags för barn 2 (eller som ni Sara, barn 2+3). Får passa på nu innan och njuta extra mycket ;)/Lise

    SvaraRadera
  5. Detkänns som jag har en spänd och sammandragningar samtidigt, kan jag vara gravid utan att veta om det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sammandragningar tror jag inte man får förrän en bra bit in i graviditeten, men jag vet inte. Ta ett test! :) Och annars kolla med vården. Lycka till!

      Radera