fredag 12 september 2014

Varsel om uppsägning

Hur var det, man kan inte säga upp sig från moderskapet va?
Orkar inte med det här idag. Alfred har varit supersuperenergisk hela eftermiddagen och kvällen och hoppat och sprattlat och dragit och viftat och sparkat så jag har fått skrika åt honom hundratals gånger att vara försiktig med sina småsystrar (och känt mig som världens tråkigaste mamma som bara skäller på honom hela tiden), och tjejerna, som visserligen varit bra på att underhålla sig själva små stunder i taget, drar och sliter i mina bröst så fort jag är i närheten av dem, ackompanjerat av gnällande. Jag börjar fundera på exakt varför jag tänkt att jag ska amma dem lika länge som Alfred (ett år och tio månader fick han, sen orkade jag inte mer - självmant verkade han aldrig vilja sluta).
Eftersom tjejerna är snoriga (fast redan mycket bättre) har de sovit väldigt oroligt så jag har sovit som en kratta flera nätter i rad, så det är väl därför jag är så less idag. Nu vill jag bara få sova lite och sen kanske få nån timme för mig själv. Jag ska till MVC imorgon för att kolla spiralen (de  sa när jag satte in den att jag skulle komma tillbaka efter några månader) och hade tänkt att det kunde få bli egentid (när nån rotar i mitt underliv, yay kvalitetstid...) tills vi kom på att öppna mottagningen-tiderna krockar med tjejernas sovtid så jag måste ta med mig Alfred så Christopher kan gå med Flora och Lilly. Så så gick det med det.
Jag fick förresten lämna Alfred på förskolan i morse, för att Christopher hade ett tidigt möte, och att jag själv fått kånka tjejerna upp och ner för trapporna hela tre gånger tur och retur idag (lämning, promenad och hämtning) har också gjort mig lite less: vi bor på andra våningen och vagnen står i ett förråd i källaren, och att försöka låsa och låsa upp dörrar med två barn i famnen är sådär lagom enkelt.
Nu har jag varit en så dålig mamma att jag skrivit det här medan tjejerna stått på golvet och dragit i mig och gnällt (Christopher har lagt Alfred, och det tar alltid alldeles för lång tid så tjejerna måste vara uppe för länge, vi måste hitta en lösning för det här snart), för att jag bara inte orkar. Suck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar