söndag 28 september 2014

Helgen

Hur det går här hemma när vi försöker ta ett kort på hur snyggt matchade vi är: tjejerna i sina nya snygga byxor, som jag matchar med en nästan ny snygg klänning också i hundtandsmönster. Lilly har röd tröja och Flora blå, och jag röda strumpbyxor och Alfred blå byxor. Men av någon anledning som jag glömt grät alla tre barnen, så det gick ju sådär.
Alfred försöker trösta Flora och sig själv. Sen gav vi upp fotandet.
Så istället fick det bli en mor- och dotter-selfie med Flora. Båda tjejerna fick på sig Alfreds gamla Converse, så sabla fina.
Sen åkte vi in till stan för att köpa en vinteroverall till (Alfreds första passar nu, men vi behövde ju en till) och lite skor och andra vinterkläder. Men vi började med glass, och Alfred var generös mot sina systrar, den lille sötnosen.
Åhléns City invigde sin nyfixade barnavdelning, och de har byggt en superfin takterrass där barnen kan leka!
Flora spankulerade lite.
Och Lilly kände lite på konstgräset.
Den här bilden är från i fredags: planen var att jag och barnen skulle åka och överraska min syster på jobbet när Christopher var och spelade säsongens sista golfrunda, och jag hade pratat med en kollega och vän till Johanna så allt var fixat. Men vid lunch hörde hon av sig: Johanna jobbade hemma..! Så istället tog jag med alla barnen till Liljeholmens galleria för att kolla på lite vinterkläder (hittade inget i rätt storlek) och fika. Meningen var att tjejerna skulle somna i vagnen på vägen, men det gjorde de inte, utan skrek som tokar istället inne i klädaffärerna, tills vi gav upp och gick runt runt på övervåningen tills de somnade.
Då kunde jag och Alfred sätta oss och fika och ha mysigt en stund. Jag tog en chailatte och en halloncheesecake, Alfred en smoothie och hallonpaj. Allt såg så gott ut, men aldrig att köpefika är lika gott som hembakat - jag blir lika besviken varje gång...
Och sist en bild på hur det såg ut i sängen när jag kom in för att lägga mig igår kväll. Alfred och Flora var världens finaste syskon. <3
Ikväll har stackars lilla Flora lite feber, men jag hoppas hon är bättre imorgon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar