onsdag 24 september 2014

BVC-rapport 11 månader

Idag fick vi äntligen 10-månaders-läkarkontrollen på BVC (efter att läkaren blivit sjuk och de flyttat fram vår tid drygt två veckor). Vi började med att väga och mäta för första gången sen början av juni, och jag har ju varit lite orolig för att Flora känns så väldigt mycket mindre än Lilly, men det gick bra! Flora väger 7 775 g och är 71,2 cm lång, och Lilly väger 9 010 g och är 73,2 cm lång. Det innebär att Flora följer sin kurva, dvs två kanaler under medel, på vikten och har hoppat upp till bara en kanal under på längden. Lilly följer också sin; en kanal under medel, på vikten och har hoppat upp till bara en halv kanal under medel på längden.
Sen var det läkarkontroll (med en annan läkare, så den vanliga är nog långtidssjuk, stackarn), och hon kollade först så de kunde pincettgreppet med båda händerna (ja, sedan länge) och sen ville hon se om de slog två klossar mot varann, men det gick inget vidare, eftersom Lilly som vanligt mest försökte ta leksakerna från Flora... :) Men hon frågade om de gör det hemma (ja), och sa att hon kunde se att motoriken var alldeles utmärkt på båda, och hon sa att de till och med är lite tidiga. Och stetoskoplyssnandet och klämmandet på magar och ljumskar och sånt där gick också alldeles utmärkt, så nu är det slut med schemalagda läkarkontroller för vår del. Nästa BVC-besök blir om en knapp månad, och då blir det ettårsvaccinering. På tal om vaccin har jag fått en bra länk till med mängder av fakta som visar hur sabla farlig antivaccinationstrenden är. Läs här!
De var tvillingklädda idag - mest för att vi inte tvättat på länge, så jag hade inte två rena enfärgade tröjor i olika färger som de kunde ha till sina snygga nya byxor - men de andra mammor vi träffade på BVC tyckte de var så gulliga, så det var ju roligt. Och jag fick ett par kommentarer om att jag får bra träning för armarna (Christopher var inte med, så jag bar båda), och ja, det stämmer ju - jag kånkar ju runt på närmare 17 kg nu. Jag går ju ut och går med dem minst två gånger om dagen, och då måste jag bära dem nerför trapporna (från andra våningen till vagnförrådet i källaren) och tillbaka varje gång. Plus alla andra gånger de kräver att bli burna båda två här hemma.
Flora gåtränar lite i köket. De har varit så coola idag och ställt sig upp och bara gått omkring (nåväl, några steg) liksom planlöst, utan att vara på väg mot mig, vilket brukat vara skälet till att gå hittills. Så nu dröjer det nog inte så länge innan de börjar gå lite mer på allvar. Då får de börja klättra i trapporna själva. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar