torsdag 25 september 2014

Just nu...

... är jag ledsen över att Alfred (vars förskola är stängd för planering både idag och imorgon) är superstökig och krånglig just nu, och att han just fått gå och lägga sig ensam och i förtid för att han vägrade sluta spotta på golvet.
... håller jag på att bli tokig över att det är stört omöjligt att hitta ofärgade transparenta MAM-nappar (alltså skölden) med inte jättefult tryck (på knoppen) för +6 månader. Jag tittar i varenda mataffär jag kommer in i, och ikväll har jag letat som en tok på nätet också, och det finns tydligen inte. I en del trepack nappar så är en av dem genomskinlig, men då får man ju två fula på köpet. MAM Air har ofta en genomskinlig i sina tvåpack, men på dem är trycket så fult att man bara baxnar. Anledningen till att jag över huvud taget har hopp om detta är att det första trepacket jag köpte när vi bytte från mininapparna för några månader sen hade två genomskinliga med ett diskret abstrakt tryck i gulgrönt och grönblått. Men nu har den ena gått sönder, och sen dess har jag letat och letat. Men nej. Jag har köpt nån Esska också, men det är ungefär samma grej där: max en genomskinlig, och de flesta av dem har ännu fulare tryck än MAM. De genomskinliga napparna syns ju mindre, så man ser mer av sina barn när de har nappar i munnarna, så jag vill inte ha färgglada nappar. Om nån har tips om var jag kan hitta genomskinliga så säg gärna till i kommentarerna!
... är jag försiktigt hoppfull över att mitt vänstra öga som varit rött i över tre veckor nu äntligen börjat bli lite bättre. Jag ringde sjukvårdsupplysningen när det hållt i sig i ungefär en vecka, och fick veta att så länge det inte gör ont eller varar (det skaver bara ibland) så bör det inte vara nån större fara, så jag kunde avvakta. Efter en dryg vecka till mailade jag min kusin som är sjuksköterska på ögonavdelningen i Borås, och hon tipsade om att ringa direkt till ögonkliniken på mitt närmsta sjukhus. Det tog några dagar innan jag tog mig tid att göra det, men i förrgår ringde jag och fick veta även av sköterskan där att det inte är något akut, men att jag kunde prova med receptfria smörjande ögondroppar (Celluvisc) fyra gånger om dagen, och om det inte blivit bättre efter två veckor ska jag gå till vårdcentralen, så kan de ge mig en remiss till ögonkliniken om det behövs. Sen skickade jag en bild till min kusin, som tyckte att oj, det var ju mer än hon trott, så hon skulle visa bilden för en läkare på jobbet idag. Men även hon sa att det säkert inte är någon fara, men det är ju irriterande och jag vill hemskt gärna bli av med skiten snart.
(Hemsk bild rent allmänt: jag tog den direkt på morgonen, så jag är flottig och oborstad som grädde på det röda ögat...)
... tycker jag det är roligt att Lilly också har börjat tycka det är roligt att köra Flora i gåvagnen och inte bara tvärtom.
... vet jag inte om jag ska skratta eller gråta åt att Lilly har börjat gömma saker. Gärna napparna med napphållare, så jag inte hittar dem när vi ska gå ut och gå. Gärna under tv-bänken, under Alfreds säng eller i Alfreds leksakslådor. Dags att börja lägga bilnyckeln höööögt upp alltså.
... tycker jag synd om lilla Flora som börjat snora igen. Flora-snora, höhö.
... har jag ångest över att vi fortfarande inte hunnit skriva ut tackkorten för dopet. Vi har äntligen framkallat fotot vi valt i rätt antal, men vi har inte hunnit skriva ut pappren de ska sitta på. Snart "bara" fyra månader sen dopet: bra jobbat. Inte.
... ska jag sätta på tv:n för att titta på "Hela Sverige bakar". Älskar det! Och älskar att "Dessertmästarna" börjar en ny säsong nästa vecka också. Bakverk och efterrätter: mmmmmm!

3 kommentarer:

  1. Kolla på namnnappen.se :) Tror att de har så man kan välja tre genomskinliga i ett paket.

    /Mi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, tack! Det ska jag kolla upp. :)

      Radera
    2. Men åh! Företaget är från Silkeborg, Danmark - där är jag född! Då måste jag nästan köpa dem även om de är lite dyra. :)

      Radera