torsdag 11 september 2014

Barnen växer

Våra bebisar börjar bli små barn! Plötsligt märker jag att de vet hur saker funkar: Lilly lekte härom kvällen med Alfreds leksaksspis och rörde i grytor och satte lock på dem, Flora tog tag i en leksaksbil och körde den framåt på golvet. Hur gick det här till?
Jag plockade fram Alfreds gamla sån där vad den nu heter stoppa-olikformade-grejer-i-rätt-hål-sak, och Lilly lyckades få i den cylinderformade flera gånger. Hon tycker den är jätterolig och tjuter av glädje när jag tar fram den efter den varit borta en stund. Lilly går också ofta och sätter sig i gåvagnen och väntar på att Flora ska köra henne, det är jättegulligt.
När de äter brukar Flora hugga tag i skeden när jag matar henne och stoppa den i munnen själv, och Lilly snor sen ofta åt sig skeden och försöker doppa den i skålen, så det är väl dags att börja låta dem prova att äta själva mer än plockmat.
En annan som börjar bli stor är Alfred. I tisdags var han och jag på Knatteskutt idrott, där man vid tio tillfällen får prova på olika idrotter - vi ser mest fram emot friidrotten såklart, men första gången var det mest lite olika rörelselekar och nästa gång blir det fotboll. Alfred är lite blyg av sig, och vill helst iaktta ordentligt innan han provar saker, så vissa grejer ville han inte alls göra, men springa tycker han alltid är roligt, så vi sprang lite extra istället.
Jag inledde också en Eggstone-inskolning för Alfred härom dagen. När vi skulle baka satte jag på deras tredje skiva och berättade om hur mycket jag tycker om dem och vad bandmedlemmarna heter och lite sånt, och Alfred lyssnade noga, särskilt när de sjöng om mig i "April And May". Men han tyckte att lite för många låtar var lite för långsamma, så vi bytte till andra albumet istället, och där fastnade han för första låten "Against the Sun", så nu är den det enda vi får lyssna på här hemma. :) Men så länge det är bra musik går det ju bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar