torsdag 13 mars 2014

Lite uppdatering

Har inte hunnit sitta framför datorn alls idag förrän nu sent på kvällen: i morse var jag på cellprovtagning (sån där vanlig som man blir kallad till) med alla barnen och Christopher (jag skulle inte till min vanliga vårdcentral utan en som låg avigt till, så Christopher körde mig så alla fick följa med), sen gick jag ut och gick med tjejerna, sen amma, sen lunch, sen åkte vi alla utom Alfred som var på förskolan och tittade på en 7-sitsig Seat Alhambra för att dubbelkolla att vi skulle få plats med alla barnstolarna ifall vi skulle hitta en begagnad till bra pris, samt fråga om konsumentleasing (visade sig vara för dyrt), sen handla mat (och Lambi-toapapper på extrapris: jag bunkrar toapapper när det är billigt, för jag är noga med just det och använder bara mjuka Lambi - så just nu har vi ungefär 100 rullar hemma. :) Mycket nöjd.) och sen hämta Alfred. Och efter det går ju saker i ett: leka med barnen, mata tjejerna, laga mat, lägga Alfred osv.
Tjejerna fick lite palsternacka som smakportion idag och älskade det. De har börjat bli helt lyckliga när jag tar fram deras skedar för att ge dem D-droppar och kanske lite mat efter, det är roligt att se.
Flora började med en ny grej idag, som jag läst att de ska lära sig nu i fjärde utvecklingssteget: hon slog med en leksak mot kanten på sittern. Hon är väldigt bra på att greppa, men förut har hon bara tuggat på leksakerna, så att bonka med den var nytt.
Lilly gör en massa nya roliga ljud, medan Flora mest kör med sitt väsande fortfarande (som är så otroligt roligt dock), och Flora har börjat gilla att stå upp i våra knän och försöker sätta sig upp rakare när hon halvligger i sittern.
Flora har vi lyckats lägga ner ett par gånger innan hon somnat och så har hon somnat själv, medan Lilly föredrar att få somna i våra famnar (å andra sidan kan Flora ofta ligga vaken i vagnen och bara titta när jag tänker mig att hon ska sova när vi är ute och går). Lilly har ammat bra de senaste dagarna igen - hon krånglade ju i säkert en vecka med att amma på dagtid och krävde bara flaska, och det känns som att hon går upp bra i vikt, medan Flora känns lite för liten fortfarande.
Vi har faktiskt fått dem att somna lite tidigare på kvällarna på sistone - sådär mellan 22 och 00 ungefär - och då vaknar de lite tidigare på morgnarna också, men fortfarande väldigt mänskliga tider, tack och lov: typ 7-8. Det innebär visserligen att de sover väldigt få timmar på nätterna fortfarande, men Alfred har aldrig heller sovit de där 11-12 timmarna per natt som man säger att barn ska, så våra kanske inte gör det helt enkelt. Vi får se, det är ju först runt halvåret som de säger att man kan få till bra sömnrutiner. Nu är klockan kvart i elva och Flora sover i liggdelen och Lilly i min famn, så jag ska försöka lägga ner henne så jag kan få gå och borsta tänderna och kanske kanske få gå och lägga mig - om inte Lilly kör en tredje kväll i rad med hysteriskt skrik runt midnatt. Ses imorgon! :)

PS: Att jag skulle upp i en gynstol idag tog jag som anledning att äntligen ta de där fem minuterna som det tar att ta hårborttagningskräm på bikinilinjen. Inte för att jag behövde för det såklart, för jag antar att de inte bryr sig om hur min hårsituation ser ut, men det var för min egen del ett skäl så gott som något. Jag har inte gjort det sen jag sist nådde ner dit under graviditeten, tror jag, så det var ju ett gaaaanska så bra tag sen! Förfallet alltså. Vågar knappt se mig i spegeln över huvud taget längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar