lördag 29 mars 2014

Aktiv lördag

Idag har vi hunnit med mycket, känns det som. I förmiddags (efter att jag och Alfred bråkat så jag blev på helt dåligt humör: jag sa till honom om nånting han inte fick göra, och då slog han mig, och detta upprepades två gånger) gick jag och tjejerna på en loppis som några från förskolan ordnat, men hittade inget vi ville ha, sen mötte vi upp Christopher och Alfred som skulle till en lekpark, men Alfred hade somnat på vägen. När vi kom hem sov alla tre barnen, och då passade jag på att sy lite. Jag hade nämligen lovat en kompis som gått ner mycket i vikt att sy in lite kläder åt henne, men på en månad hade jag bara hunnit med fyra av åtta plagg, och hon skulle komma och hämta dem idag. Men jag tänkte att det ju vore roligt om jag skulle hinna med åtminstone ett till innan hon kom, och när Flora vaknade tog Christopher henne, så jag hann med allihop! Eller ja, jag höll på med det sista när hon kom, så hon kunde prova och se att jag tagit in lagom mycket, och sen gjorde jag klart medan hon lekte med Alfred.
Det gick faktiskt rätt bra att sy in hennes kläder, fast jag normalt sett bara syr till mig själv och till barnen, så om någon behöver nåt fixat så kan jag göra det billigt! :)
Sen åkte vi och köpte två mjukliftar som jag hittat på Blocket, för jag fick tips om att det kan vara bra att ha när tjejerna byter till sittdelar i vagnen och jag ska få ner och upp dem för trapporna - plus att de ju ofta sover i liggdelarna på nätterna, och på vår vagn bygger man om liggdelarna till sittdelar, så de försvinner ju liksom då. På tal om vagnen förresten: nu när det blivit vårsoligt händer det ju att tjejerna får solen i ögonen ibland, och jag gillar inte att lägga skynken över vagnen - dels vill jag kunna se dem, dels kan det ju bli för varmt för dem där innanför. När Alfred var liten hade vi ett parasoll på vagnen, men det var lite meckigt och i vägen. På den här vagnen kan man dra ner suffletterna så långt att de liksom släpper där bak och täcker för helt fram istället, så jag tror jag ska köra på det istället de stunder solen kommer i ögonen.
Sen åkte vi och köpte lite kläder på H&M (kjol och klänning till mig, byxor till Christopher och byxor till tjejerna) och sen handla mat. Efter det hem och göra falukorv och makaroner - mycket glamourös lördagsmiddag - och sen iväg på 30-årsfest hos en av Alfreds gudfäder. Vi kom nästan först, så Alfred hann leka med födelsedagsbarnet och hans kille och så hann de gulla lite med Flora och Lilly också innan det började komma så mycket folk att det blev lite för högljutt för barnen, plus att Alfred blev svintrött förstås, för vi var där till nästan halv tio. Och nu är det som vanligt för sent igen, så nu måste jag gå och lägga mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar