Köpte på mig 1,6 kilo, bra att ha liksom.
Första receptet jag lagade var det här supersimpla: koka ärtor och kalvfärs i smör (japp, bara smör, sen blev det ju lite vätska från ärtor och kött också) under lock och mixa. Tjejerna hade just fått smaka lite ärtor igår och gillade det, så jag tyckte det passade perfekt.
Här var det bara kalvfärs, rotselleri och brynt smör (äääälskar brynt smör!).
Koka rotsellerin först och sen i med kalvfärsen på slutet, häll av lite vatten och...
... mixa med det brynta smöret och lite grädde.
Och såhär såg det ut, fast kanske lite mindre suddigt... Båda var lite skeptiska först - som vanligt framför allt Lilly, som verkligen skrynklade ihop hela ansiktet av äckel och viftade med armarna, men ville ändå smaka mer. Efter en liten stund gav jag upp och gav dem smörgåsrån istället, men provade igen efter en liten stund, och då var Flora plötsligt jättepeppad och tyckte jättemycket om det, men Lilly ville bara ha ett par skedar till. Hoppas på bättre lycka nästa gång de får smaka det.
Jag hade tänkt göra ett tredje recept med kalvfärs samtidigt, men hann inte för att Lilly blev trött på att sitta och titta på (Flora sov och Christopher lagade vår mat), men det får jag göra imorgon.
Jag hade tänkt göra ett tredje recept med kalvfärs samtidigt, men hann inte för att Lilly blev trött på att sitta och titta på (Flora sov och Christopher lagade vår mat), men det får jag göra imorgon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar