måndag 4 augusti 2014

Mot Danmark och Skåne!

Nu åker den här stilige lille killen, tillsammans med sina båda småsystrar och föräldrar, till Helsingborg. Där möter vi upp hans mormor för att få nyckeln till hennes lägenhet, där vi ska sova inatt, och sen hoppar vi på färjan till Helsingør. Där ska vi äta smørrebrød, köpa en flaska billig sprit (jag sköljer burkar för hemgjord sylt med sprit för hållbarhet och då kan jag lika gärna ta nån billig sort) och Vermouth till risotto samt köpa wienerbrød på Føtex, där barnen får gratis børnebolle (en slät vetebulle) och lite sånt som man gör i Danmark. (Får se om jag kan hitta nåt med med ø i - värst vad många såna det blev i det här inlägget...)
Sen sover vi som sagt i Helsingborg, och imorgon kör vi ner till mitt älskade Malmö för att reka lite ställen att bo på. Har jag sagt att vi tänker flytta dit? Jag och Christopher träffades där för snart sju år sen, men har bott i Stockholm tillsammans sen 2009 (han flyttade upp 2008). Jag har aldrig velat bo i Stockholm, och först enades vi om att flytta till Göteborg så småningom, men sen kom Christopher på att Malmö inte var så tokigt ändå (yay!), så nu siktar vi på det, men nog inte förrän nästa år. 
Imorgon ska vi i alla fall kolla runt lite i Oxie och Veddinge, som ligger på bra avstånd från stan och har bra priser på hus, Kirseberg och Skanör/Falsterbo, för där kan man hyra hus. Och så ska vi äta glass på världens bästa glasställe på Drottningtorget och förhoppningsvis hinna träffa några vänner också. Sen åker vi tillbaka till Kärra. 
Stackars Flora blev så orolig så orolig när vi sprang runt och packade bilen och plockade undan i huset. Jag bar med henne en stund, men när jag var tvungen att använda båda händerna satte jag ner henne och hon var helt förtvivlad tills jag gav henne bröstet i bilen när vi kom iväg. Stackars liten, hon är en känslig själ, den lilla. Nu är vi i alla fall på väg i regnet, mot mitt fädernesland!

8 kommentarer:

  1. Just det, jag hade helt glömt att ni skulle flytta! Men nu när du skriver det kommer jag ihåg. Vore kul att ses igen när ni är tillbaka i Stockholm. Behöver nån att ventilera tvillinglivet med! Ha det härligt så länge :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Flyttar gör vi nog inte förrän nästa sommar, tror jag. Och ses gör jag jättegärna! Kommer tillbaka till stan runt sista augusti först bara.

      Radera
  2. Måste bara fråga om det här med att skölja syltburkarna med sprit. Behövs det alltså? Jag som precis börjat göra sylt brukar bara sätta glasburkarna i ugnen ett tag för att desinficera. Men det kanske inte räcker alltså?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ugn har jag inte testat, men det låter ju smart för att värma burkarna också så de inte spricker. Det med spriten har jag lärt mig av mamma, hon säger att det gör sylten hållbarare - men nu använder jag iofs alltid syltsocker som ju har lite konserveringsmedel i sig, så spriten behövs säkert inte.

      Radera
    2. Jag kör mest på gammal vana, inser jag nu, jag får nog läsa på lite här! :)
      (Kommentarsfunktionen strular i mobilen, därav två svar...)

      Radera
  3. Jag suger åt mig alla tips jag kan med tanke på att jag hittills bara gjort fem burkar sylt. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag googlade faktiskt lite efter jag skrev sist, och hittade tips om att desinficera burkar i ugn som du gör, och sen googlade jag om sprit också, och då stod det att det också funkar som desinficering plus för hållbarhet. Jag brukar inte vara sådär hemskt noga med att desinficera faktiskt - tar jag burkar jag använt förut brukar jag bara skölja dem lite och sen tar jag en liten skvätt sprit och sköljer runt (även i locket) och häller sen ut om det är mer än några droppar kvar i botten. Sen skummar jag noga efter jag kokat och häller upp medan det är hett, och sätter på locket direkt. Såna burkar har jag kunnat spara i flera år - jag tror jag åt burkar från 2011 i våras, om jag inte minns fel, så då verkar det ju funka bra med spriten. :) Och syltsocker. Älskar syltsocker! Så sabla praktiskt.
      Lycka till med det fortsatta syltandet! Jag älskar att göra såna där tantgrejer - jag kan inte gå förbi en bärbuske utan att plocka från den, och nu gör jag en massa äppelmos av äpplen från mina kusiners träd. Underbart!

      Radera
  4. Jag gillar verkligen det här med att göra sylt också. Känns så bra. Man vet exakt vad som är i. Och det är så gott!

    SvaraRadera