onsdag 30 oktober 2013

Lite uppdateringar

Vi fick hembesök från vår nya BVC-sköterska igår, och hon hade med sig en våg för att kolla tvillingarnas vikt. Då hade Lilly plötsligt gått upp 90 gram, och Flora bara ungefär 10 tror jag det var.
Problemet nu bara är att Flora verkar få ont i magen av ersättningen, och nu har hon dessutom vid några tillfällen kräkts jättemycket, sådär så att det ser ut som att hon kräks upp allting hon fått i sig - det såg ut som att det var typ en halv deciliter när det hände senast. Det är ju lite oroväckande, men vi fick en ny tid på BVC för vägning på fredag, så jag får amma så mycket hon orkar och hålla tummarna.
Och idag var jag hos min käre kiropraktor - han brukade komma till mitt förra jobb en gång i månaden, och så gick jag till honom lite extra ett tag när jag hade problem med en axel. Han har aldrig jobbat på nån såpass nyförlöst förut, och hade lärt sig en gång att det tar sex veckor innan en kropp återhämtat sig efter en graviditet och förlossning, så han tänkte inte ens försöka göra något åt mina bäckensmärtor, vilket ju är förståeligt, för jag är rätt säker på att det är foglossningarna som spökar fortfarande (efter Alfred gick foglossningarna över direkt, men den här gången hänger de kvar och jag hoppas verkligen verkligen att det inte tar för lång tid innan de försvinner), utan bara jobba lite försiktigt på smärtorna högre upp i ryggen.
Han knäckte lite försiktigt några gånger så det knakade bra, vilket han blev nöjd med, så jag hoppas det blir bättre snart (känner av det lite fortfarande, men så fort går det ju inte). Han visade mig också lite stretchövningar jag ska göra, och sa åt mig att skaffa en bättre amningskudde som jag kan lägga ner dem på och inte behöva hålla armarna under. Den jag har nu är en sån där sladdrig variant med frigolitkulor i, så nu letar jag efter en fastare på Blocket.
Och så sa han också att jag får ta det lugnt - alla andra mammor verkar ju alltid vara ute och gå med sina barn, men jag är inte mycket för promenader över huvud taget, och med Alfred prioriterade jag att vara hemma och vila med honom (plus att han hatade vagnen första halvåret), och nu har jag ju för ont för att vilja gå, så han sa att om jag inte vill gå så ska jag inte göra det, utan ge mig rätten att vila och ta det lugnt tills det känns bättre.
Jag har dragit ner på min smärtlindring till bara en Alvedon och en Ibuprofen var sjätte timme nu, och känner av att huden ovanför såret är lite öm, men själva såret gör fortarande inte ont, och den där ömma fläcken till höger har blivit lite bättre.
Tror det var det jag hade att uppdatera om nu! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar