onsdag 2 oktober 2013

Instruktioner för när vi är på BB

När det är dags för oss att åka till BB är planen att min syster (som bor här i stan) ska komma och ta hand om Alfred, och att mamma kastar sig på ett tåg eller flyg från Helsingborg och kommer upp så fort hon kan och tar över. Vi skulle ju kunna boka en biljett åt henne som passar med det planerade snittdatumet, men eftersom jag hoppas på att komma igång tidigare och hon är pensionär tänker vi att hon lika gärna kan köpa en sista minuten-biljett när vi vet.
Nu ska jag börja skriva lite instruktioner till våra tekniska prylar här hemma, för mamma är lite smått teknikrädd, så för att göra det så enkelt som möjligt för henne när Alfred börjar tjata om att han vill se "Move it move it", vilket betyder filmen "Madagascar" på Netflix, plus hur man värmer mat eller välling i micron (mamma har på något outgrundligt vänster lyckats undvika att skaffa en micro under alla år). Så idag har jag tagit foton av våra olika fjärrkontroller och i Photoshop ritat röda ringar runt olika knappar och ska nu skriva steg för steg precis hur man gör för att göra allt så absolut enkelt som det bara går.
Sen är det också såna där småsaker som vi inte tänker på till vardags, som att Alfreds strumpor inte ligger i hans byrå utan i en pappburk bredvid hans böcker, och att han använder Up & Go-blöjor på dagarna men Comfort på nätterna och portkoden till dagis, som också behöver skrivas ner så att inte syster eller mormor står handfallna när vi är otillgängliga på BB. Så nu är det bara att tänka till och skriva ner allt jag kommer på medan jag har tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar