måndag 14 april 2014

Första långa bilresan

Imorgon åker vi ner till stugan på västkusten för första gången sen tjejerna låg i magen. Så nu försöker jag tänka igenom vad vi behöver ha med oss, och det känns redan som att vi inte kommer få plats i bilen - bara vagnen tar ju upp mer än halva bagageutrymmet. Behöver vi ha med sitters till exempel? De går visserligen att fälla ihop så de blir helt platta, men de tar ju ändå plats. Det känns inte som att de sitter i dem sådär fasligt ofta längre, så de kanske får bli kvar hemma (vi har förresten kvar en gammal rätt dålig från Alfreds bebistid där, så den kan vi ju ha i reserv), och så får de ligga på golvet istället, så kan de träna på att vända sig och sitta och sådär. Vi har en matstol där, och har köpt en till, och jag hoppas att vi får plats att ta med den. Vi tänkte ta ner vår gamla tv också, men det är kanske högst tveksamt om den går in i bilen.
Vad är det annars man behöver? Alla blöjbytartillbehör har jag redan lagt i en påse, och så behöver vi både Libero och Pampers för dag och natt. Kläder. Favoritleksakerna. Flaskor och ersättning. Flaskborste ska jag be mamma köpa när hon handlar i förväg, för hon kommer också vara där nere. Vad gör vi mer om dagarna..? Det är väl mest det va?
Alfred är ju rätt självgående nu, han behöver kläder, nattblöjor, filmer till bilen och så kan han få lägga lite små leksaker i sin fina ryggsäck.
Vi behöver kläder, necessärer och våra datorer och mobiler, sen klarar vi vuxna oss väl bra tror jag. Och så mat och godis till bilturen, som vi inte har en aning om hur lång tid den kommer ta med tre barn. Kör man helt normalt så tar det fem timmar, men tjejerna har ju aldrig åkt så långt, så vi vet inte hur många och långa pauser vi behöver ta. Håller på att laga en hel kyckling nu för att göra en kycklingsallad, så vi slipper McD som är i stort sett det enda som finns utmed vägen annars, förutom dyra vägkrogar. Jag och Christopher har så många gånger pratat om att vi borde starta en snabbmatskedja utmed E4:an med bra mat - hur svårt kan det egentligen vara att göra familjevänlig mat som lite pastarätter, köttfärssås och sånt i smarta förpackningar så att det går fort att servera och lätt att äta? Inte så värst, tycker jag. Det kanske ska bli det som blir min karriär efter mammaledigheten, eftersom jag inte vet vad jag vill göra sen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar