onsdag 2 april 2014

Kycklingpuré

Ikväll gjorde jag kycklingpuré åt tjejerna, men glömde fota medan jag höll på - jag lagade mat åt oss andra samtidigt och hade lite kaos i köket, får jag skylla på. Jag använde samma recept som jag gjorde till Alfred när han var liten, och han älskade det.
Ja, det här då. Och timjan. Tyckte dock det var lite svårt att få det till riktigt mjuk puré - jag minns faktiskt inte om jag gjorde det till honom när han var såpass liten att det skulle vara puré, eller om jag började med det först när han kunde äta finhackad mat.
Men vi testade en liten portion i alla fall, och båda tjejerna gillade även det här. Flora greppar alltid skeden stenhårt så fort den kommer nära munnen och tuggar och tuggar på den tills hon är klar med mattuggan, då slänger hon den på golvet om vi inte lyckas fånga den. Idag satte hon lite i halsen, men kunde hosta upp det själv, och det var aldrig nån fara, men det är ju den ständiga skräcken. Jag har sett två klipp från TV4 på sistone där de visat hur man ska göra om olika stora barn sätter i halsen, så teoretiskt vet jag hur jag ska göra om det händer, men gode tid vad jag hoppas att jag aldrig ska behöva göra det.
Lilly var väldigt trött under middagen och ville först inte äta så mycket, men efter ett blöjbyte piggnade hon till och åt mer, och som sagt gillade hon det här med. Roligt med barn som gillar min mat, särskilt nu för tiden när Alfred äter ett väldigt begränsat antal rätter... Fast han gillade ju också min mat när han var bebis, så det här behöver ju inte betyda att tjejerna kommer fortsätta gilla det, men hoppas kan man ju alltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar