tisdag 8 april 2014

Mer fruktpuré

Nu har jag varit igång och gjort mer fruktpuré igen, trots att tjejerna fortfarande inte gillar det nåt vidare. Men igår var det faktiskt mest för Alfreds skull - för han har lärt sig var Ella's/Småfolk/Semper-fruktmospåsarna finns i varje mataffär vi brukar handla i, och knatar helt enkelt iväg och hämtar en när vi är och handlar, och de gånger vi inte vill bråka med honom om det (de är ju ändå nyttiga, även om vi inte uttryckligen sagt att han får gå och ta en) får vi punga ut med runt 16 kronor för 90-100 g fruktmos. Så istället köpte jag ett kilo äpplen för 13:-, 500 g frysta jordgubbar för 15:- och en banan för några kronor, kokade ihop äpplen och jordgubbar och mixade sen ihop det med en banan.
Jag hade inte tänkt ha i banan först, men när Alfred skrynklade ihop hela ansiktet och ville skölja ur munnen när han provsmakade bara äpple och jordgubbar tänkte jag att det nog behövdes lite mer sötma, så jag slängde i en banan också, och då tyckte han det blev gott.
Vi har klämpåsar som Christopher köpte nånstans på nätet när Alfred var mindre, och de är återanvändningsbara och väldigt smarta, så jag fyllde på några såna, plus istråg så tjejerna kan få också när de nu börjar gilla frukt och bär. De fick smaka varsin pyttesked igår, och Flora tyckte det var okej åtminstone, men Lilly var mycket skeptisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar